İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Toplantısında konuşan DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, son bir ayda yapılan faaliyetleri değerlendirirken, 2014 yılı için sektörün umut verici olduğunu belirtti.
Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi üyeleri meclis toplantısında bir araya geldi. DTO İzmir Şubesi toplantı salonunda bir aylık faaliyet raporları incelendi. Yeni yılın lik meclis toplantısını yaptıklarını söyleyen DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurul Başkan Yardımcısı Savaş Ercan, “Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda yapılan İZKA 4. Kalkınma Kurulu Toplantısında güncel ekonomik olayları değerlendirdik. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım tarafından odamıza gerçekleştirilen ziyarette, karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. İzmir’e gelen İran Bushehr Eyaleti Vali Yardımcısı Gholamreza Mokhtari başkanlığındaki 27 kişilik heyet ile sektör ile ilgili yatırım konularını ele aldık. En son ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından odamıza gerçekleştirilen ziyarette, kente yönelik yatırımlar ve denizcilik sektörünün beklentileri konusu ele alındı. İkili konuşmalar ve sektörün genel kapsamında 2014 yılında iyi geçmesini bekliyoruz. Son yıllarda denizcilik sektöründeki düşüş tekrardan yükselişe geçeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
DTO İzmir Şubesi Meclis Başkanı Geza Dologh ise kötü geçen 2013 yılının arkasından 2014 yılından umutlu olduklarını ifade etti.
Eray ARPAŞİN/ İZMİR ()