BALIKESİR İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, suçla mücadelede polis-vatandaş işbirliğinin önemini vurgularken, “Vatandaş yaşadığı yere, kendi sokağına sahip çıkmalıdır. Bir suç varsa bize iletirsiniz. Gelip orayı temizleriz. Ancak siz sahip çıkmazsanız, suç unsurları aynı kara diken gibidir, kara çalı gibidir. Daha kuvvetli bir şekilde çıkar. Ama insanımız sokağına sahip çıkarsa suç unsurunun yok olma şansı da artar” dedi.
Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir ve yönetim kurulu üyeleri yeni İl Emniyet Müdürü Feridun Boz'a 'Hoşgeldiniz' ziyaretinde bulunup, yeni görevinde başarılar diledi.
Niğde ve Trabzon'un ardından Balıkesir'de il emniyet müdürü olarak görev yapmanın gururunu yaşadığını söyleyen Emniyet Müdürü Feridun Boz, teşkilata ve Balıkesir'e yabancı olmadığını vurguladı. Boz şunları söyledi:
“Balıkesir gördüğüm kadarıyla sakin ve asayiş yönünden fazla sıkıntısı olmayan bir il. Ancak insanların bulunduğu yerlerde bir takım olumsuzluklar, çatışmalar her zaman olabilir. Görev yaptığım yerlerde hep şunu söylüyorum. Vatandaş yaşadığı yere, kendi sokağına sahip çıkmalıdır. Bir suç varsa bize iletirsiniz. Gelip orayı temizleriz. Ancak siz sahip çıkmazsanız, suç unsurları aynı kara diken gibidir, kara çalı gibidir. Daha kuvvetli bir şekilde çıkar. Ama insanımız sokağına sahip çıkarsa suç unsurunun yok olma şansı da artar. Vatandaşın 155'i doğru kullanması da çok önemli. İhbar yapıldığında kesin olmalıdır. Trabzon'da görev yaparken, 155'e yapılan ihbarların doğru ve çabuk olmasıyla birlikte suçla mücadelede başarı oranı da artmıştı. Yakalama oranımız yüzde 99.7'ydi. Balıkesir'de de bu oranı daha artırmamız gerekiyor.”
Coşkun YAMAN / BALIKESİR, () foto