Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, bursiyerlerini tanımak ve onları birbirleriyle kaynaştırmak amacıyla biraraya getirdi.
İzmir’de ikamet eden ve Türkiye’de farklı üniversitelerde okuyan 30 bursiyer, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Durmuş Yaşar Eğitim Merkezi’nde buluştu. Yaşar Topluluğu ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı faaliyetlerinin anlatıldığı ve karşılıklı paylaşım ortamının sağlandığı toplantıda bursiyerler de sorularıyla Topluluğu ve Vakfı daha yakından tanıma imkanı buldu. Toplantı sonrasında Yaşar Topluluğu şirketlerinden, Türkiye’nin ilk modern ambalajlı süt fabrikası olan Pınar Süt Mamülleri San. A.Ş. ziyaret edilerek bursiyerlere çeşitli konularda bilgi verildi.
Pınar Süt Genel Müdürü ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu fabrika gezisi sırasında bursiyerlerin geleceğe yönelik planları konusunda karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu. 2014 yılında mezun olacak bursiyerlere iş görüşmelerinde kendilerine faydalı olacak bilgilendirmeler yapılırken ara sınıf öğrencilerine de Yaşar Topluluğu şirketlerinde var olan staj olanakları konusunda bilgi verildi.
Faaliyetleri arasında eğitim, kültür ve sanat faaliyetlerinin desteklenmesi olan ve eğitim faaliyetleri kapsamında okullar yaptıran ve hizmete sunan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı aynı kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere de Burs Yönetmeliği çerçevesinde karşılıksız burs veriyor. Bugüne kadar yaklaşık 6000 öğrenciye burs olanağı sağlayan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 2013 - 2014 öğretim yılında da 175 öğrenciye burs verdi.
İZMİR ()
foto