ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nca (ADT) Ocak ayında dünya prömiyeri gerçekleşen ve her sahnelenişinde izlenme rekoru kıran Carlo Goldoni'nin 'Yalancı' adlı eseri, Şubat ayı içinde bugünden itibaren toplam 5 kez sahnelenecek.

Ahmet Açıkgöz'ün rejisörlüğünü yaptığı eserde Gökhan Tüzün 'Yalancı Lelio' rolünü üstleniyor. Yalanlarıyla izleyenleri güldürüp kahkaha attıran Lelio, sözde aşık olduğu iki kız kardeşe kendini Altın Şato Markisi olarak tanıtıyor, olaylar pek de umduğu gibi gelişmiyor.

'Yalancı', Haşim İşcam Kültür Merkezi'nde 5-6-7-8 Şubat günlerinde, 8 Şubat Cumartesi gündüz ve akşam sahnelenecek. Eserde Murat Bölük (Arlecchino), Gökhan Gü rol alıyor.

ADT Sanat Yönetmeni ve Müdürü Selim Gürata, "Sezon içinde, 'Yalancı' ile 4'üncü oyunumuzu yaptık. 'Otello' Ankara'da, 'Ayakta Durmak istiyorum' ve 'Kurtuluş' da Elazığ, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Zonguldak ve Bolu turnesinde. 17 kişilik sanatçı, 20 kişilik teknik, 19 kişilik idari kadromuzla, hem Antalya'mızın hem de Türkiye genelindeki seyircilerimizin tiyatroya olan hasret ve özlemlerini gideriyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)