UŞAK Ticaret Borsası (UTB) Başkanı Mustafa Sezer, çiftçilerin kabusu haline gelen yaban domuzu popülasyonundaki artışla mücadele etmek için av turizminin artması gerektiğini vurguladı.
Son yıllarda ekolojik dengenin bozulmasıyla beraber yaban domuzu sayısındaki artışın büyük sıkıntıları da beraberinde getirdiğini vurgulayan UTB Başkanı Mustafa Sezer, “Yaban domuzu artışından dolayı çiftçimiz tarlasına mahsul ekemez hale geldi. Üretim yapmak isteyenler de tarlalarında nöbet tutuyor. Son yıllarda antraktoz hastalığının darbe vurduğu nohut üretimine bir de yaban domuzu istilası eklenince sektör durma noktasına geldi. Bunun yanı sıra buğday, mısır, ayçiçeği üretiminde de sıkıntılı bir süreç yaşanıyor. Tarım Bakanlığı’nın mücadele kapsamında doğaya saldığı kurtlar ise yaban domuzu yerine hayvan sürülerine saldırmış, bu da hayvancılıktan gelir sağlayan insanımızı zarara uğrattı” dedi.
Başkan Mustafa Sezer, başka illerde av turizmi sayesinde domuz artışının kontrol altına alındığı ifade etti. Sezer, Uşak’ta da böyle bir çalışma için gerekli sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları ile ortak bir çalışma platformu kurulması çağrısında bulundu.
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, ()
Fotoğraf