İZMİR’in Foça İlhçesi’ndeki Vurallar Süt Ürünleri, Emre Vural Çiftliği markasıyla büyümeye devam ediyor.
95 yıllık süt üretim tecrübesiyle hizmet veren Vurallar Süt Ürünleri, Emre Vural Çiftliği markasıyla sektörde hızlı ve emin adımlarla büyüyor. Dünya Süt Kataloğu'na giren ilk Türk işletmesi olduklarını söyleyen Vurallar Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Emre Vural, Foça'da kurdukları ve son teknolojiyle üretim yapan çiftliğin, “gönüllü sağım çiftliği' olduğunu söyledi. Foça'daki tesislerinde ürettiği süt ürünlerini, soğuk zinciri bozmadan mandıralarında işlediklerini belirten Emre Vural, ürünlerini Karşıyaka Girne Bulvarı üzerinde hizmet veren satış mağazasında ve a plus kategorisindeki şarküterilerde son tüketiciyle buluşturduklarını söyledi. “Mutlu İnekler, Doyumsuz Lezzetler” sloganıyla hizmet verdiklerini belirten Emre Vural, Karşıyaka'daki mandıranın, gerek kalite ve gerekse ürün çeşitliliğiyle kısa sürede büyük ilgiyle karşılaştığını söyledi.
Sektörde 1 asırlık deneyime sahip olduklarını vurgulayan Vural, Foça'da son teknolojiyle üretim yapan çiftliğin, 30 dekar alan üzerine kurulduğunu ifade etti. Holstein tipi 240 büyükbaş hayvanla üretim yaptıklarını anlatan Emre Vural, gönüllü sağım tekniğiyle ineklerin strese girmediğini ve yüzde 10-15 arası verim sağladıklarına değinerek, “Gönüllü sağım yöntemiyle inekler istediği zaman kendisini sağdırmaya gidiyor. Bu sayede strese girmemiş mutlu inekler, hem daha çok süt veriyor, hem de strese bağlı gelişebilecek bazı hayvan hastalıklarından korunmuş oluyor” diye konuştu.
YOĞURTLA MARKALAŞACAK
Sektördeki bilgi birikimlerini müşterilerle Emre Vural Çiftliği markasıyla buluşturmanın heyecanını yaşadıklarını kaydeden Vural şunları söyledi:
“Çömlekte, tam yağlı ve altın sarısı kaymakla sunduğumuz yoğurdumuzun tadına bakan İzmirliler, başka yoğurt yemek istemiyor. Özellikle ballı yoğurdumuz için Girne'deki satış mağazamıza gelen müşterilerimiz var. Mutlu ineklerden gelen süt, özenle mayalanıyor. Avanos’ta özel olarak markamız için üretilmiş, Türk Gıda Kodeksi’ne uygun çömleklerde, nefes kesici kaymağıyla tüketiciye yoğurt olarak sunuluyor. Aldığımız olumlu geri dönüşlerle, yoğurtta markalaşmaya karar verdik. Bununla birlikte ürettiğimiz kaliteli sütleri Emre Vural Çiftliği’nden günlük olarak SEK’e gönderiyor ve tüm Türkiye’ye lezzet dağıtıyoruz.”
Süt üretimine 95 yıl önce İbrahim Faik Vural ile başladıklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Emre Vural, “1957 yılında ineklerde ilk kez uygulanan suni döllenme yöntemiyle geleceğin markası olma yönünde ilk adımlarımızı attık. Mehmet Tefik Vural'ın vizyonuyla, 1975 yılında süt sağımı konusunda teknolojiyle ilk buluşma gerçekleşirken, her on yılda daha modern sağım sistemleriyle, süt üretimini çok daha hijyenik ve kaliteli hale getirdik. Son 20 yılda ise üçüncü kuşak olarak ben ve kardeşim Baran Vural’ın da katkılarıyla süt üretiminde son nokta olan “gönüllü sağım' yöntemiyle sektörde kalite çıtasını üst seviyeye yükselttik” dedi.
İZMİR, ()
FOTO