Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Kilim Dokuma Projesi” kapsamında Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun konuğu olarak İzmir’e gelen Vanlı 16 genç kızı ağırladı.
Proje kapsamında İzmir’de tarihi ve turistik yerleri ve butik müzeleri Konak Belediyesi’nin katkısıyla gezen öğrenciler, Basmane Semt Merkezi’ni ziyaret ederek Tartan’a teşekkür ettiler. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tartan, bu tür projelerin bölge halklarının birbirini daha yakından tanıması ve yeni dostluklar kurulması adına çok önemli olduğunu söyledi. Tartan, “Toplumlar birbirini tanımalı ve bilmeli. Ne kadar birbirimizi tanırsak sosyal, kültürel ilişkiler o denli gelişir" dedi.
Proje Gezi Gezi Koordinatörü Prof. Dr. Gürel Nişli de, proje kapsamında kilim dokuyan gençlere, Ege Bölgesi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. Düzenlenen geziyle gençlerin farklı bir ortamı yakından tanıma fırsatını bulduklarını anlattı. İzmir’de kaldıkları süre içersinde tarihi ve kültürel zenginlikleri görmekten mutluluk duyduklarını belirten genç dokumacılar, İzmir’in muhteşem bir kent olduğunu dile getirdiler. Hisar Anadolu Destek Derneği’nin kilim dokuma atölyelerinde aldıkları eğitim sonucu dokudukları kilimleri Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda İzmirlilerin beğenisine sunduklarını da belirten genç kızlar, kilimlerin büyük ilgi gördüğünü, sipariş aldıklarını da söylediler.
İZMİR ()
foto