AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı Avukat Nurullah Cahan, Ankara ziyaretinde kentin vizyon projeleri için 3 bakandan destek sözü aldığını söyledi.
Nurullah Cahan, kentle ilgili hazırladığı projelerin hayata geçmesi için Ankara’da bir dizi temaslarda bulundu. Nurullah Cahan’a Uşak milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Ak Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Arslan da eşlik etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile görüşen Cahan, 3 bakandan kent Park, kentsel dönüşüm, 5 bin kişilik spor salonu ve yeni bir sanayi sitesi yapımı için destek sözü aldığını bildirdi. Cahan projelerin altyapılarının hazır olduğuna dikkat çekti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile kentsel dönüşüm ve kent park projeleri hakkında görüştüğünü anlatan Nurullah Cahan, “Kent park projemizi Uşak Valiliği’nden başlayan ve Bir Eylül Stadyumu’nu da kapsayan yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alanda uygulayacağız. Projemiz içinde çok çeşitli sosyal donatıları da barındıracak. Bunun yanı sıra devam eden kentsel dönüşüm projesi var. Bu iki proje birbirini tamamlar nitelikte olacak. Kentsel dönüşüm projesi alanında kamu kurumlarına ve okullara yeni mekanlar kazandırılacak. Bu sayede kent park projesini uygulamamız daha kolay olacak. Uşak’ın trafik sorununu çözmek ve kentte alternatif caddeler oluşturmak için bu iki proje mutlaka uygulanacak” dedi.
5 BİN KİŞİLİK SPOR KOMPLEKSİ YAPILACAK
Uşak Sportif Basketbol Takımı’nın Beko Basketbol Ligi’ne çıkmasıyla, yeni bir spor kompleksinin acil ihtiyaçlar arasına girdiğine dikkat çeken Nurullah Cahan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan 5 bin kişilik spor salonu için söz aldıklarını ifade etti. Cahan, Uşak’ın futbol, basketbol ve diğer spor dallarında iyi noktalara gelmesi için çalışacaklarını belirterek şöyle konuştu:
“İlimize yeni bir spor kompleksi projesi hazırladık. 5 bin kişilik spor salonu, tenis kortları, futbol stadyumu ve diğer branşların yer alacağı geniş çaplı bir tesis yapacağız. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, önümüzdeki günlerde Uşak’ı ziyaret ederek söz konusu projemize uygulama aşamasında destek vereceğini ayrıca Uşak'a yapılacak spor salonu için 10 milyon lira ve yeni cirit sahası için 4 milyon lirayı 2014 bütçesinden ayırdıklarını belirtti.”
YENİ SANAYİ SİTESİ YAPILACAK
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ı da ziyaret etiklerini belirten Nurullah Cahan, kentteki mevcut sanayi sitelerinin esnafın ihtiyaçlarına yanıt vermediğini kaydetti. Uşak’ın sorunlarını çözmek için yol haritalarının hazır olduğunu vurgulayan Cahan, “Esnafımızla yaptığımız görüşmelerde, yeni bir sanayi sitesi ihtiyacının olduğu ortaya çıktı. Şu anda kentimizde iki sanayi sitemiz var. Bunlar daha önceki dönemlerde yapıldığı için ihtiyaçlara tam olarak cevap veremiyor. İçinde çok farklı sosyal donatıları olan, otopark sorunu yaşanmayacak, çevre yolu ve ana arter yollarla bağlantılı, esnafın daha iyi hizmet üretebileceği mekanları barındıran bir sanayi sitesi yapacağız. Bu konuda ziyaret ettiğimiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ta sanayici ve esnafın sorunlarının çözümü için desteğe hazır olduğunu kaydetti” dedi.
Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () Foto