UŞAK’ın seçimlerde tekrar aday olmayacağını açıklayan Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan, merkeze bağlı Yavu Köyü’ndeki evsel atıksu arıtma tesisinin yetersiz kaldığını belirtip, ikincisinin yapılacağını söyledi.
Uşak’ın evsel atık sularında debinin 33 bin metreküp/güne çıktığına dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Erdoğan, mevcut arıtma tesisinin bu nedenle yetersiz kaldığına dikkati çekti. Mevcut evsel atık su arıtma tesisinin 20 bin metreküp/gün kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, “Mevcut tesisimiz artık şehrin atık su kapasitesine yetmediği için yeni bir arıtma tesisine gereksinim duyduk. Günlük 40 bin metreküp/gün kapasiteli tesisimiz için yaklaşık iki yıldan bu yana çalışıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konu ile ilgili gerekli izinleri verdi. Hibe konusunda da müracaatlarımızı yaptık. Tesisin yapımında yüzde 45 hibe hakkımız var. Yeni dönemde önemli çalışmalar ile bu hibe hakkı daha iyi oranlara yükseltilebilir. Projenin akibeti açısından ve devlette devamlılık prensibi nedeniyle projenin ihaleye çıkma ve hibe alma aşamasını başlattık” dedi.
Erdoğan, yeni arıtma tesisinin faaliyete geçirilmesiyle birlikte mevcut tesisin herhangi bir arıza durumuna karşı yedekte bekletileceğini kaydetti.
Yeni arıtma tesisisin de aynı bölgeye yapılacağını ifade eden Erdoğan, “Tesis kentimizi rahatlatmakla birlikte elektrik kesintilerinde dahi doğaya zarar vermeyecek” diye konuştu.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF