CUMHURİYET Halk Parti (CHP) Uşak Teşkilatı, Merkez, Banaz, Ulubey ve Eşme ilçelerinde il genel meclisi ve belediye meclisi üyesi adaylarını belirlemek için eğilim yoklaması yaptı.
İstanbul Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen eğilim yoklamasında oy verme işlemi 08.30’da başladı. Sandıkların 17.00’de kapanacağı eğilim yoklamasına CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Başkanı Bülent Horasan ve Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen katıldı.
Uşak merkezde 3 bin 405 üyenin bulunduğu eğilim yoklamasında, il genel meclisinde 9, belediye meclisinde ise 31 aday adayı yarıştı. Belediye meclis üyesi adayların belirlenmesinde “fermuar’ yönteminin uygulandığı eğilim yoklamasında üyeler, il genel meclisinde en az 2, belediye meclisinde ise çift sayılarda en az 7 adayın ismini belirleyecek.
Uşak belediye meclisi üyelerinin fermuar yöntemi ile belirleneceğini ifade eden CHP Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, “Belediye meclis adaylarının bulunduğu listede tek sayılarda (kontenjan) yer alan adaylar partimizce atanacak. 3 bin 405 üyemiz ise çift sayılarda bulunan adaylardan en az 7 en fazla 14 adayı işaretleyecek. 9 aday adayının bulunduğu il genel meclisinde ise üyelerimiz en az 2 en fazla 6 adayı işaretleyecek. Seçimlerin partimize ve Uşak’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, ()
FOTOĞRAF