ANTALYA'da kurulan Kırsal Kalkınma ve Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSALDER) Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Antalya'da, kırsal alanda yaşam standartlarını geliştirmek için, kırsala yönelik kalkınma projeleri hazırlamak, bunları uygulamak, sonuçlarını almak, üretilen ürünlerin pazar problemlerini çözmek, kırsala hizmet götüren kurumlarla işbirliği yapmak ve bu hizmetlerin yürütülmesini sağlamak amacıyla KIRSALDER kuruldu. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kolcuoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'yı ziyaret ederek dernek hakkında bilgi verdi.

Derneğin öncelikli amacının kırsal bölgelere hizmet veren kurum ve kuruluşlardaki uzman kişileri dernek bünyesine katmak, onların bilgi birikimleriyle, sektörün elindeki teknik ve teknolojilerin kırsalda doğru şekilde kullanılmasını sağlamak olduğunu kaydeden Kolcuoğlu, bu kapsamda dernek bünyesinde sektörel çalışma grupları oluşturacaklarını vurguladı.

PAZAR SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ

Bu gruplarla kırsal bölgelere yönelik projeler geliştireceklerini anlatan Kolcuoğlu, "Bu projeleri uygulamak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ziraat odaları, muhtarlar, kooperatiflerle işbirliği yapacağız. Bakanlığın kırsaldaki temsilcileri olan ziraat mühendisleriyle işbirliği yapıp, sektördeki teknik ve teknolojileri onlarla paylaşacağız. En önemlisi de kırsalda üretilen ürünlerin pazar sorunlarına çözüm bulacağız" diye konuştu.

Başkan Sedat Kolcuoğlu, KIRSELDER'in yönetim kurulunun Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Yaşar Demirbaş, Ayşegül Tur, Metin Kaya, Serkan Avcı ve Talip Bayram'dan oluştuğunu söyledi. (FOTOĞRAFLI)