CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal, partisinin kendisine bu görevi vermesinden dolayı onur ve gurur duyduğunu söyledi.



CHP Muratpaşa Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal’ın aday tanıtımı, partinin il başkanlığında düzenlenen törenle yapıldı. İl Başkanı Devrim Kök ile Ümit Uysal, partililer tarafından omuzda taşınarak, parti binası önüne getirildi. Törene CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner, ilçe belediye başkan adayları ve aday adayları katıldı. Törende parti binası önünde kurulan platforma Ümit Uysal, bir önceki aday İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen ve İl Başkanı Kök ile çıkarak, beraberindekilerle partilileri selamladı.



İl başkanlığı binası önünde partililere seslenen Devrim Kök, CHP’nin gerçek sahiplerinin parti üyeleri olduğunu belirtti. Ankara’dan yeni geldiğini ve sorumlu olmadıkları halde son 10 gündür günah keçisi ilan edildiklerini aktaran Kök, “Bu parti binasına gelip hiç kimse camını çerçevesini kıramaz. Cumhuriyet Halk Partisi’ni bir kaosun içerisindeymiş gibi göstermeye çalışanlara asla fırsat vermeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi Antalya’da tarihinin en büyük başarının arifesindedir” diye konuştu.



Kök, örgütte il başkanlığı yapmış ve Antalya’da partililer tarafından kabul gören Ümit Uysal’ın genel merkezin katkısıyla Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığı için görevlendirildiğini belirterek, “Muratpaşa, Atatürk’ün partisiyle yoluna devam edecek” dedi. İl Başkanlığı binasından Muratpaşa İlçe Başkanlığı binasına sembolik iktidar yürüyüşü gerçekleştirileceğini anlatan Kök, “Sana yıllarca makam veren CHP’den hiç kimse intikam alamaz” diye konuştu. Kök, daha sonra Muratpaşa Belediye Başkan Adaylığı için adı açıklanan ve sonra değiştirilen Sultan Yeğen’in elinin tutarak, “O’nun yaptığı fedakarlığı Cumhuriyet Halk Partililer hiç unutmayacak. Hep beraber çalışacağız. Ümit Uysal’ı Muratpaşa’da belediye başkanı yapacağız” dedi.



Daha sonra kol kola giren Ümit Uysal, İl Başkanı Kök, Sultan Yeğen ile ilçe belediye başkan adayları ve aday adayları yürüyüş yaptı. Yaklaşık 500 partili, slogan atarak Muratpaşa İlçe Başkanlığı’na yürüdü. Burada da coşkulu biçimde karşılanan Uysal ve beraberindekiler, partililere karanfil dağıttı. Partililere seslenen Ümit Uysal, örgütün farklı kademelerinde görev yaptığını anlattı. Uysal, “Bugün de bana partim Muratpaşa Belediye Başkan adaylığı görevini verdi. Onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bulunduğum bütün görevler gibi kabul ediyorum. Eğer halk seçerse sizler adına görev yapacağım” diye konuştu.



Muratpaşa İlçesi’ndeki seçmene inandığını ifade eden Uysal, 31 Mart’ta Muratpaşa Belediyesi’nde CHP ve partililer adına hizmet etmeye başlayacağını söyledi. Partililere seslenen Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:



“Bugünden itibaren Muratpaşa halkımıza en iyi hizmet edeceğimizi anlatmak. Sadece ilkesel birliktelikle konuyu çözemeyiz. Muratpaşa halkına biz ‘Adil, şeffaf düzgün bir belediyecilik yapacağız. Muratpaşa’nın bütün sathına yayılan Etiler, Ermenek, Örnekköy mahallelerinde her tarafta eşit hizmet alan insanların mutlu olduğu hizmeti üretmek zorundayız’ diyeceğiz. Kuru gürültüyle iktidara gelemeyiz. Biz insanları hep birlikte ikna etmek durumundayız. Kimse yanlış anlamasın kuru gürültü yapıyoruz demiyorum ama belediyecilikte kendimizden vazgeçmek zorundayız.”



Elmalı’da olması nedeniyle törene katılamayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da telefonla bağlantı kurularak yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal’ın askerleri Atatürk’ün kurduğu CHP’nin askerleri herhangi bir kişisel çıkardan dolayı CHP’den küsmezler. Gerçekten partili aday gösterilmediği zaman partisini terk etmez” dedi. (FOTOĞRAFLI)