ALSANCAK Rotary Kulübü, Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı ile İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen ve genç opera solistlerinin ülkemiz ve dünyadaki sanat kurumlarının kapılarını aralama fırsatı bulduğu “Ulusal Genç Solistler Yarışması”nın yedincisi 20-26 Şubat tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilecek.
Birçok yarışmadan farklı olarak İzmir’in yanı sıra, İstanbul, Ankara, Adana, Aydın, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Kayseri, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ illerinden gelen genç sanatçılara konaklama ve çalışmalarında eşlik edecek piyanist gereksinimlerini kendilerine karşılıksız olarak sunulacak. Yarışmacılar Genç Profesyonel ve Üniversite kategorisi olmak üzere iki grupta sahne alacaklar. Yarışmanın ön elemeleri 21-23 Şubat 2014 günleri arasında Dokuz eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda yapılacak. Yarı finale kalacak yarışmacılar; 24 Şubat tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde halka açık yarışmada final için mücadele edecek. Üniversite kategorisi Finali 25 Şubat günü ve Genç Profesyonel Kategorisi Finali ise 26 Şubat günü saat 20.00’de Elhamra Salonunda gerçekleştirilecek. Dereceye giren yarışmacılar para ödüllerinin yanı sıra yurt dışı ödüller de kazanacak.
Yarışmanın jürisi ise şu isimlerden oluşacak:
Onursal Başkan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Rengim Gökmen, Jüri Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jeanette Thompson, üyeler; İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü ve Sanat Yönetmeni Aytül Büyüksaraç, Aspen Opera Merkezi Müdürü ve The Juilliard Müzik Okulu’ndan Profesör Edward C. Berkeley, Viyana Müzik Akademisi’nden, Lied Yorumu Uzmanı Charles Spencer, Landes Tiyatrosu Oyuncu Yönetmeni Kathrin König, Opera Sanatçı Temsilcisi Rico Förster, Devlet Opera ve Balesi Günel Müdürlüğü Başkorrepetitörü Fügen Yiğitgil.
İZMİR ()
foto