GAZETECİ yazar Uğur Mumcu, ölümünün 21. yıldönümünde Manisa'nın Salihli ilçesinde ve Denizli’de düzenlenen törenlerle anıldı.
Denizli’de faaliyet gösteren 26 sivil toplum örgütünün katılımıyla oluşturulan Demokrasi Platformu’nun, Uğur Mumcu Demokrasi Parkı'nda düzenlediği törende, yüzlerce kişi Mumcu'nun anıtına karanfil bıraktı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı önündeki anma törenine Uğur Mumcu’nun arkadaşlarından olan ünlü şair Ataol Behramoğlu, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, sanatçı Haluk Çetin ile çok sayıda kişi katıldı.
Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin bir etkinliği için Denizli’de bulunan Şair Ataol Behramoğlu ise törende Uğur Mumcu için yazdığı şiiri okudu. Uğur Mumcu ile aynı gazetede çalıştıklarını ve bir dönem kendisinin avukatlığını da yaptığını anlatan Behramoğlu, “Atatürk’un kurduğu Türkiye Cumhuriyeti böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Çocuklarımıza aydınlık bir gelecek bırakmak istiyorsak, mücadele edeceğiz” dedi. Behramoğlu, konuşmasının ardından 21 yıl önce hain bir pusuda katledilen yol arkadaşının karanfillerle donatılan posterini okşadı.
Salihli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen anma törenine ise, CHP’li Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, CHP İlçe Başkanı Mazlum Nurlu ve bazı sivil toplum kuruluşları katıldı. Tören konuşmaların ardından katılımcıların Uğur Mumcu Anıtına karanfil bırakması ile son buldu.
Ferah IŞIK/DENİZLİ, () Fotoğraflı