İZMİR’deki Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi’nde Türk siyasetine ve basınına damgasını vurmuş İsmail Cem, Aydın Güven Gürkan ve Uğur Mumcu’yu anma gecesine ev sahipliği yaptı.
Konak Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) işbirliğinde üç önemli isim için anma töreni düzenlendi. Farklı yıllarda, ocak ayında yaşamını yitiren eski bakan ve siyaset adamları Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve evinin önünde bombalı suikaste kurban giden gazeteci Uğur Mumcu’yu anma gecesine İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Türk siyasetinin önemli isimleri Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem ile demokrasi şehidi Uğur Mumcu anılarıyla, felsefeleriyle, hayata bakışlarıyla, yazılarıyla dostları ve sevenleri tarafından yaşatıldı. Yalnızca yaşadıkları dönemde Türkiye’ye kazandırdıklarıyla değil, hala devam eden yankılarıyla Aydın Güven Gürkan, İsmail Cem ve Uğur Mumcu için “hala aramızda” mesajı verildi.
Sosyal Demokrasi Vakfı İzmir Başkanı Hüseyin Çorlu, CHP Parti meclisi eski üyesi Gülseren Alçı, CHP Eski İl Başkanı Hilmi Değirmenci, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Gürkan, Cem ve Mumcu’yu anlatan konuşmalar yaptı, anılarını paylaştı.
Üç önemli isimle de çalışmaktan onur duyduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şunları söyledi:
“Türkiye değerlerine sahip çıktığı oranda geleceğe umutla bakar. Uğur Mumcu, İsmail Cem ve Aydın Güven Gürkan Türkiye adına parlayan üç yıldızdır. Aydınlık Türkiye’nin güvencesidirler. Bugün onları anıyorsak topluma kattıkları içindir. İnsani, ülke ve millet sevgisi dolu yaklaşımları gelecek kuşaklar için örnektir. Onların ışıkları geleceğimizi aydınlatacaktır. Özlem, onları daha çok anlarsak anlamlı olacaktır. Yolumuza devam ederken, onların değerlerinden akılcı çözümler üretmeliyiz.”
Anma gecesinde İzmir Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Tevfik Rodos, Kaya Demircan’ın piyanosu eşliğinde günün anlam ve önemine uygun türküler seslendirdi.
FOTOĞRAF