ZEYTİN ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), hedef pazarları arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde, 23-27 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan Gulfood 2014 Fuarı’nda Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını yapacak.
Birleşik Arap Emirlikleri’nin Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nin hedef pazarlarından biri olduğunu belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı Metin Ölken, “Birleşik Arap Emirlikleri, halihazırda zeytinyağı ihracatında 2013/2014 sezonu istatistikleri esas alındığında, ilk 10 büyük pazarımız arasında yer alıyor. 23-27 Şubat 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Gulfood 2014’ün dünyanın en büyük gıda fuarlarından sayıldığı dikkate alındığında, burada yapacağımız zeytin ve zeytinyağı tanıtım faaliyetlerinin önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu fuara 10 metrekarelik standla katılacağız ve tüm dünyaya Türk zeytin ve zeytinyağını tanıtacağız” dedi.
ZZTK Başkanı Metin Ölken, “2012’de Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan sofralık zeytin ihracatı 580 bin dolar seviyesinde iken 2013’te bu rakamın 634 bin dolara çıktığını görüyoruz. Zeytinyağı ihracatına baktığımızda da 2012’de 2 milyon 255 bin dolar iken, 2013’te Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan zeytinyağı ihracatı yüzde 17.7’lik artışla 2 milyon 950 bin dolar oldu” dedi.
Bu yılın zeytinyağı için yok yılı olduğuna değinen Ölken, buna rağmen çalışmalara devam edildiğini, gelecek sezon beklenen yüksek rekolte için tanıtım faaliyetlerinin yapıldığını belirtti. Bu yıl zeytin ve zeytinyağı rekoltesindeki düşüş nedeniyle ihracatta yüzde 40’ın üzerinde gerileme yaşandığını da ifade eden Ölken, Türk zeytin ve zeytinyağı sektöründe önümüzdeki yıllarda oluşacak yüksek rekoltenin yüksek katma değerle ihraç edilmesini istediklerini kaydetti.
Gulfood 2014 fuarına Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi’nden ZZTK Başkanı Metin Ölken ve ZZTK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kadri Gündeş katılım sağlayacak.
(AÖ)
FOTOĞRAF