ANTALYA'da Hotel Su ile birlikte Manavgat Kumköy'deki Sunis Kumköy Beach Resort Hotel, Evren Beach Resort ve Elita Beach otellerinde, turistlere 20 ton lokum ikram edildi.

Aralarında Türk kahveli, fındıklı, yer fıstıklı, antep fıstıklı, çikolatalı gibi 18 çeşit lokum, sezonda turistlere ücretsiz dağıtılıyor. Sunis Kumköy Beach Resort Otel'deki imalathanede 10 kişilik ekip tarafından üretilen lokumlar, bu otellerde konaklayan turistlere tatil dönüşü de hediye olarak veriliyor.

2013 sezonunda 20 ton lokum üretildiğini ve dağıtıldığını belirten Sunis Oteller zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, lokum projesinin dünya çapında ses getirdiğini söyledi. Birçok otelde kapı girişlerinde küçük çifte kavrulmuş lokum ikramı olduğunu, fakat kutu kutu Türk lokumu dağıtan ilk otel grubu olduklarını vurgulayan Ünal, "Turist Türk lokumunun tadına ancak havalimanlarında veya çarşıda gezerken görüp alırsa bakabiliyor. Bizse kapıdan girdikleri an onları Türk lokumuna doyuruyoruz. Bizimle özdeşleşmiş damak tadımızı turistlere ikram etmekten mutluluk duyuyoruz" dedi.

Farklarının bununla sınırlı olmadığını sözlerine ekleyen Ünal, "6 ayda 20 ton lokum tüketildi. Bu sadece kapı ikramı değil. Her odaya lokum kutuları bırakırız. Bittiğinde ise çalışanlarımız hemen yenilerini koyar. Otelimizde konaklayıp ülkelerine dönecek turistlere, otel çıkışında birer kutu lokum hediye ederiz" diye konuştu.

Bu yıl hedeflerinin 25 ton lokumu tüketmek olduğunu sözlerine ekleyen Ünal, "Özel imalathanemizde 10 kişilik lokum üretim personelimiz gece gündüz çalışıyor. 18 çeşit lokum üretiyorlar. Tüm otellerimize dağıtılıyor" dedi. (FOTOĞRAFLI)