AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, "Ben özellikle farklı kentlerde doğmuş, yaşamına Antalya'da devam ettirmeye karar vermiş insanların, Antalya'nın çok önemli bir zenginleşme kaynağı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Türel, seçim çalışmalarını Türkiye'nin 81 ilinden gelen vatandaşların kurduğu çeşitli hemşehri derneklerini ziyaret ederek sürdürüyor. Bu ziyaretlerindeki konuşmasına "Çok kıymetli hemşehrilerim" diyerek başlayan Türel, "Hemşehrilerim diyerek dil sürçmesi yapmadım. Bilerek bilinçli şekilde söyledim. Çünkü sizler 'Doğduğumuz yer değil, doyduğumuz yer' diyerek Antalya'da yaşamaya karar vermişseniz. Ben bu şehirde yaşamaya karar vermiş, nerde doğarsa doğsun kim olursa olsun herkesi hemşehrim olarak kabul ederim" diye konuştu.

Menderes Türel, hemşehri derneklerini bugüne kadar olduğu gibi ziyaret etmeye devam edeceğini belirterek, insanların doğduğu kenti kendilerinin tayin edemeyeceğini, ancak yaşayacakları, çalışacakları yerler konusunda kendilerinin karar verebileceğini söyledi. Türel, "Sizlerin yaşamak için Antalya'yı seçmenizden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Antalya'da yaşamaya karar vermiş sizler; kendi şehirlerinizin kültürlerini, zenginliklerini Antalya'da yaşatarak, Antalya'da bunu zenginleştirerek şehrimize çok önemli bir katkı sağlıyorsunuz" dedi. (FOTOĞRAFLI)