AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Kumluca Belediye Başkan adayı Hüsamettin Çetinkaya'nın Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Bağlık Mahallesi Gödene Caddesi'ndeki Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına Ak Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Belediye Başkan adayı Hüsamettin Çetinkaya ile çok sayıda partili katıldı.

Burada konuşan Türel, Ak Parti'nin daima hizmet, daima millet anlayışıyla vatandaşların karşısına çıktığını belirtti. Heybesinde hizmet olmayanın heybesinde sadece iftara olacağını kaydeden Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a yüklendi. Türel, Akaydın başta olmak üzere muhalefetin Antalya'daki köylerin yerlerini dahi bilmediğini, çıkardıkları Büyükşehir Yasası sonrasında köy yollarını öğrenmeye başladığını söyledi.

BOŞ VAATLER

Muhalefetin boş vaatlerde bulunduğunu savunan Türel, "Onlar geldiğinde verdikleri vaatleri, mesela 'devlet hastanesi yapılması, Kumluca- Antalya Karayolu'nun duble hale getirilmesi' gibi projeleri nasıl yapacakları sorun. Bu problemleri onlar mı çözebilir yoksa biz mi çözebiliriz. Tabii ki bu sorunları biz çözebiliriz. Onun için muhalefetin boş vaatlerine kanmayın" dedi. Türel, Antalya'da yabancı ülkelerin festivallerine yerine Türk örf ve adetlerini yansıtan, Yörük kültürüyle harmanlanmış festivaller yapacaklarını anlattı.

AVRUPA STANDARLARINDA YAŞAM

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse ise 30 mart yerel seçimlerinde sadece belediye başkanları, mahalle muhtarlarını değil, bu ülkenin gelişmesini istemeyen güçlere de bir ders verme niteliğinde olduğunu belirtti. Kumluca Belediye Başkan adayı Hüsamettin Çetinkaya da 2009 seçimlerinde Kumluca'yı Avrupa standartlarında yaşanabilen bir şehir haline getirecekleri yönünde vaatte bulunduklarını hatırlattı. 2013 yılında Avrupa İş Konseyi ile EBA Sokrates Uzman Konseyi'nin Kumluca Belediyesi'ni 'En iyi belediye', kendisini de 'En iyi belediye başkanı' ödülüne layık gördüğünü kaydeden Çetinkaya, "Bu ödül sizlerindir" dedi.

TARIM PROJESİ

Kumluca'da yeni dönmede tarım, turizm, eğitim ve sağlık alanında yeni projeler geliştirdiklerini dile getiren Çetinkaya, "Tarım alanında ilçede yapılan üretimi sadece belli aylarda değil, 12 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bunu rakımı yüksek köylere sulama suyu götürerek yapacağız. Bu sayede Kumluca halindeki komisyoncu ve tüccarlar mal tedariki için başka yerlere gitmeyecek. Eğitim alanında ise ilçeye ilk olarak bir fakülte kazandırmak hedefimiz. Yeni yılda Sağlık Bilimleri Fakültesi'ni açılacak" dedi.

İlçede 150 yataklı devlet hastanesi ve özel hastane de yapılacağını anlatan Çetinkaya, turizm alanında ise Kültür ve Turizm Bakanlığı birlikte hazırlayacakları projelerle Adrasan ve Olimpos'u bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Konuşmaların ardından Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışı yapıldı. FOTOĞRAFLI) Foto: Açılıştan