AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, Antalya'nın en çevreci belediye başkanının kendisi olduğunu belirterek, "1 milyonun üzerinde ağaç diktim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Türel, beraberinde Muratpaşa Belediye Başkan adayı Cihan Bulut ve Konyaaltı Belediye Başkan adayı Remzi Sadi'yle birlikte Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KONYSİAD) düzenlediği kahvaltıya katıldı.

Menderes Türel, kahvaltıda yaptığı konuşmada, kendisinin ikisinden galip ayrıldığı üç seçim dönemi yaşadığını söyleyerek, "Sandıktan çıkarttığımız derslerle yolumuza devam edeceğiz" dedi. Türel, 2009'da seçim kaybederek ayrıldığı belediye başkanlığından sonraki sürecin, kendisine özellikle tecrübeler noktasında katkı sağladığını kaydetti. Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı'na kadar uzanan sürenin gelişmiş, değişmiş ve tecrübelenmiş Menderes Türel ortaya çıkardığını kaydeden Büyükşehir Başkan adayı, şöyle konuştu:

"Fakat bu dönemde Antalya'ya taş üstüne taş konulmamış olması, bu memleketin yaşayanı olarak beni üzmüştür. Memleketimize iyi şeyler yapılsın istiyoruz. Bunların yapılmadığını görünce, Menderes Türel'den çok Menderes Türel'in hizmetlerinin arandığını görünce yeniden Antalya'mıza hizmet etmek için aday oldum. Bu Antalya'nın çok daha iyi hizmetlere kavuşması, Antalya'nın sorunlarının en iyi şekilde çözülmesi için fırsattır."

'AKAYDIN'IN BİR HİZMETİNİ SÖYLEYİN'

Antalya'nın 5 senede 15 sene kaybettiğini savunan Menderes Türel, "Antalya yerinde 5 sene sayar, rakiplerimiz koşarsa tabi ki kaybetmiş oluruz. Son 5 yıla baktığımızda, birkaç kaldırım peyzaj projesi dışında bir şey yapılmadığını görürsünüz" sözlerini dile getirdi. KONYSİAD üyelerine "Son 5 yıl içinde hatırladığınız bir hizmet söyler misiniz" sorusunu yönelterek konuşmasına devam eden Menderes Türel, son 5 yılda Antalya'ya ne yapıldığının cevabını bulmanın çok zor olacağını ifade etti.

NİHAYETİNDE YEREL SEÇİM

30 Mart seçimlerinin önemli ancak nihayetinde bir yerel seçim olduğunu, bu seçimle ne iktidarın ne de muhalefetin yer değiştireceğini belirten Türel, "Antalya'nın yararına, hayrınaysa Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı ve Muratpaşa belediyeleri değişecektir. Bunu kentin kazanımları için önemsememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.

KONYAALTI SAHİLİ

Konyaaltı sahilinin durumunun da 5 sene öncesine oranla daha kötüye gittiğini, bunun nedeninin CHP'li iki belediye başkanı Mustafa Akaydın ve Muhittin Böcek'in arasında yaşanan tartışma olduğunu savunan Menderes Türel, "Hükümet bize vermiyor sözü uydurmadan ibarettir. Mazeret belediyeciliği birilerinin sığınacağı liman olabilir ama belediyecilik mazeret makamı değildir. Herkes 'En iyisini ben yapacağım' diye geliyor. Şimdi 'Niye mazeretin arkasına sığınıyorsun' diye birileri çıkıp sorar" şeklinde konuştu.

İktidarın Konyaaltı sahili konusundaki çağrısının net olduğunu, iki belediyeyi de anlaşmaya davet ettiklerini anlatan Menderes Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama birbirlerini yemekten, dırdır etmekten, kavga etmekten vazgeçip, biri adına feragat edip, şuna verin noktasında mutabakat sağlayamıyorlar. İki aynı partili belediyesiniz. Birbirinizle kavga etmenin faturası Antalya'ya ağır bedellere neden oluyor. Bunu yapmayın." Başkan adayı Türel, benzer sorunun Batı Çevreyolu konusunda da yaşandığını savunarak, "Bugünlerde Eyvah Eyvah'ın üçüncüsü, ama biz kaçıncısın Antalya'da yaşıyoruz bilmiyorum" dedi.

PLAN OLMAZSA KATLEDİLİR

KONYSİAD'ın Rixos Downtown Otel'de düzenlediği kahvaltıda soruları da yanıtlayan Türel, Batı Çevreyolu'na ilişkin bir soruya "Antalya'nın en çevreci belediye başkanı benim. 1 milyonun üzerinde ağaç diktim" yanıtını verdi. Bölgede 35 milyon TL'lik kamulaştırma yapmanın ve bölgeyi böylece plansız bırakmanın orayı katletmek anlamına geleceğini dile getiren Menderes Türel, "Eğer Kırcami planlamasını yapmazsanız, 'tarım kalsın' diyerek koruyorum zannederken ikinci bir Kepez haline, gecekondu yığını haline getirirsiniz. Benim vizyonum böyle, başkasının vizyonu da farklı olabilir. Ama Konyaaltı'na yeşil yoğunluklu bir imar planı yapılması gerekmektedir" dedi.

AKAYDIN'IN İŞLERİ TIKIRINDA

Menderes Türel, seçim kazanmasına rağmen iktidarda yaşanacak bir değişikliğin kendisini nasıl etkileyeceğine yönelik bir soruya ise espriyle "Antalya, Ankara'dan zengin. Ama biz bunu Antalya'nın coğrafi, tarihsel ve kültürel güzellikleri açısından söylemiyoruz" diyerek karşılık verdi. Ak Parti hükümetinin CHP'li Büyükşehir Belediyesi'ni desteklemediği iddiasının Başkan Mustafa Akaydın'ın başarısızlıkları örtme girişimi olduğunu savunan Menderes Türel, "Ben kapısında yatarım. Farklı partiye ait Başbakan olsa kapısında yatarım. Hizmet etmek isterseniz çözüm üretmek zorundasınız. Akaydın, ne talep etti de biz vermedik. Demek ki işleri tıkırında, yolundaki ihtiyacı yok. Ben giderim ayağına problem yok. İhtiyacın ne onu söyle. Ben kapında da beklerim. Hizmetin kompleksi olmaz" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)