KARŞIYAKA Tramvay Projesi kapsamında, hattın araç trafiği ile birlikte işleyeceği bölümde kalan konut ve işyeri temsilcilerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir’in nostalji projelerinden birini faaliyete geçiriyoruz” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Karşıyaka Tramvay Projesi’nin araç trafiği ile birlikte işleyeceği bölümde kalan konut ve işyeri temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Karşıyaka Belediyesi Opera Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da katıldı. Karşıyaka Alaybey sahili, Karşıyaka İskele, Karşıyaka Sahil, İnsan Hakları Anıtı, Karşıyaka Yelken Kulübü, Bostanlı Sahili, İsmail Sivri Sokak ve Bostanlı Pazaryeri güzergahında 9.7 kilometre uzunluğunda, 15 adet durak ve 17 araçlık bir sistem olacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yolcu potansiyeli dikkate alınarak araçlarımız çoğalacak” dedi. İzmir genelinde raylı sistem payının artması gerektiğini vurgulayan Kocaoğlu, “Toplu ulaşım birbiri ile ilişkili bir çalışma. Lastik tekerlekli taşımacılık olmazsa olmaz ama minimuma indirmek en azından kilometre olarak mutlaka raylı sistemin payını artırmak zorundayız. Bizden önceki belediye başkanlarımızın yaptığı 11 kilometrelik metro hatlarıyla yolcu taşıyorduk. Önümüzdeki aylarda bu hattı 20 kilometreye çıkartıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği en büyük ulaşım sistemi olan Aliağa-Menderes (İzmir Banliyö Sistemi) projesini gerçekleştirdik. Günlük 3 bin yolcu taşıyorduk, şimdi 250 bin yolcu taşıyoruz. 600 bin yolcu sayısına da ulaşacağız. Bu hat Torbalı’ya kadar gidiyor. Selçuk’a giden hattın proje çalışmaları ise gerçekleşip önümüzdeki 2 yıl içerisinde Aliağa’dan raylı sistemle ulaşabileceğiz. Hedefte kuzeyde Bergama’ya ulaşmak var. Tamamlandığında, raylı sistemle Bergama’ya geldiğimizde, 200 kilometreyi aşan, kenti kuzeyden güneye kesen bir ulaşıma kavuşacağız. Türkiye’de bugün de yok yarın da olmayacak bir ulaşım aksına imza atıyoruz. Doğu ile Batıyı ise 25 kilometreye ulaştırabiliyoruz. Körfezi çok verimli kullanmamız lazım. Uzunca bir süredir planladığımız, engellenmek istendiğimiz ama irade koyarak 15 tane, yeni çağın gemilerini aldık. Bir hafta içerisinde Türk tersaneciliğinin örnek projelerinden biri olarak yola çıkıyor. İhalenin toplam bedeli 117 milyon Euro’dur. 3 ayda bir aracımız devreye girecek. Biz sadece iç körfezi kullanıyoruz ve bunu yaygınlaştırıp Karaburun, Urla gibi yerlere de gidilecek” diye konuştu.
Tramvayın İzmir için aynı zamanda nostalji olduğunu belirten Kocaoğlu, “Tramvay, toplu taşım aracı ve gezinti aracıdır. Kente gelenler, tramvay ile körfezi görerek, manzara seyrederek, körfez kokusunu içine sindirecek. Üçkuyulardan başlayıp Halkapınar’a gidiyor. Alaybey’den başlıyor Mavişehir İZBAN’a kadar gidiyor. Yatırım maliyeti çok yüksek. Şu anda ihale aşamasında. 26 Şubat’ta iki tramvay ve 24.5 kilometrelik hattın ihalesini tek kalemde yapacağız” dedi.
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Karşıyaka’nın nostalji projesi. Özellikle İskele ile çarşının birleşmesi çok önemli. Alt geçit olarak bir proje çalışması mevcut. Olmazsa olmaz bir proje başlıyor. Eksiklerimiz mutlak vardır, hatalarımız da olacaktır ama çözebileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmalar sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi Teknik Danışmanı Cemal Yıldız, halkın sorularını cevapladı.
FOTOĞRAF