CHP Manisa Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Manisa’daki trafik sorununu çözmek için şehir dışına yapacakları otoparklara kadınların ve engellilerin araçlarını ücretsiz taşıyacaklarını açıkladı. Özel, valelerin kadınların ve engellilerin araçlarını istedikleri yerden alarak otoparka götüreceğini ve istedikleri zaman getireceklerini söyledi.
CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Semih Balaban ve Yunusemre Belediye Başkan Adayı Ali Arslan, Engelli Dernekleri Dayanışma Platformu’nun taleplerini dinledi. Platform çatısı altında toplanan 8 engelli derneği adına konuşan Cemalettin Ayık, öncelikle kent imarının engellilere yönelik düzenlenmesini istedi. Ayık, “Engellilerin sosyal hayata katılması için iş imkanlarının yaratılmasını istiyoruz. Sözde kontenjanlar var ama bunlar kullanılmadığı için pek çok engelli çalışmak istediği halde çalışamıyor. Engelliler için korumalı işyerleri açılarak istihdam sağlanabilir” dedi. Manisa’yı engelsiz şehir yapma sözü veren Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, engellilere yönelik istihdam sağlanması için belediye bünyesinde 444 45 45 numaralı çağrı hattı kuracaklarını ve buradaki tüm personelin engelli bireylerden oluşacağını açıkladı.
KADINLARA VE ENGELLİLERE ÜCRETSİZ VALE HİZMETİ
Manisa’nın otopark ve trafik sorununa çözüm bulmak için proje ürettiklerini açıklayan Özel, dünyada ve Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek bir projeyi açıkladığını vurguladı. Özel, seçimi kazanması halinde şehir içinde ücretsiz vale hizmeti vereceklerini duyurdu. Kentin ulaşım mastır planını hazırladıklarını ve ulaştıkları sonuçlar arasında şehir içindeki 100 araçtan 55’inin hafta içi kullanılmadığı sonucuna ulaştıklarını açıklayan Özel, bu araçları şehir dışına kuracakları ücretsiz dev otoparklara çekmeyi planladıklarını söyledi. Özel, “Otopark sorununa yeraltına çok katlı otoparklar, yer üstü mekanik otoparklar, şehir dışı dev ücretsiz otoparklar çözümümüz var. Şehir içindeki kullanılmayan araçları şehir dışındaki ücretsiz otoparklara yönlendirmek istiyoruz. Kadın sürücülere ve engellilere ücretsiz vale hizmeti vereceğiz. Bunu restoranlarda otellerde görebilirsiniz. Sürücüler araçlarını valelere teslim edecek ve ücretsiz otoparka gidecek. İstedikleri zaman da geri getirilebilecek. Park sorunu yaşanan bu şehirde kadınlar ve engelliler için çok iyi bir çözüm olacak” dedi.
Özel ve diğer belediye başkan adayları, engellilerin kendilerinden taleplerini içeren yazılı belgeyi imzalayarak yerine getirme sözü verdi.
Nermin UÇTU/MANİSA,()
FOTOĞRAF