MHP’li Bodrum Belediye Başkanı adayı Mehmet Tosun, Bodrum Esnaf Sanayici İş Adamları Derneği (BESİAD) tarafından düzenlenen geleneksel perşembe toplantısında iş adamları ile buluştu. Tosun, meclis üyesi adaylarını işadamlarına tanıştırırken projeleri ile ilgili bilgi verdi.
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde BESİAD tarafından LVZZ Otel’de düzenlenen geleneksel perşembe toplantısına BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Konacık Belediye Başkanı ve MHP’li Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, meclis üyesi adayları ve MHP İlçe Başkanı Asım Başaran ve dernek üyeleri katıldı. İşadamları ile bir araya gelen Tosun, toplantıda, birlikte çalışacağı meclis üyesi adaylarını tanıttı. BESİAD üyelerinin sorularını da yanıtlayan Tosun, projelerini anlattı. Dernek Başkanı Engin Ali Kaplan, BESİAD üyelerinin her türlü siyasi görüş ve sektöre ait olduğunu söyleyerek seçim sürecinde adayları ve projeleri yakından tanımak istediklerini belirtti. Kaplan, “Derneğimiz, herhangi bir siyasi parti yada siyasi görüşe aynı mesafede durur. Üyelerimizin siyasi görüşleri olabilir, onların görüşleri hiçbir zaman BESİAD’ın kurumsal görüşü olmadı ve olmayacak. Sohbetler olur, fikirler çarpışır, yeni fikirler doğar. Bu bizim zenginliğimizdir” dedi.
“BODRUM YARIMADASINI KUCAKLAMAYA TALİBİZ”
Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun ise, her meslekten ve görüşten kimseleri ekibe dahil etmeye özen gösterdiklerini söyleyerek her kesimi kucaklayacak meclis kadrosu oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Bodrum’un tarihi ve turistik konumuna dikkat çeken Tosun, “Bodrum yarımadasının sorunları var. Bu sorunlar, sandıkta çözüm bulacak bir ekibi getirmediğiniz sürece 30 Mart 2014 tarihinden itibaren maalesef katlanarak devam edecek. Ve hepimizin yaşamını olumsuz etkileyecek. O yüzden biz ekibimizle birlikte Bodrum yarımadasını kucaklamaya ve yönetmeye talibiz. İlk projelerimizden biri de Bodrum yarımadasının 50 ve 100 yılını sivil toplum örgütlerinin meslek odalarının desteğiyle yeniden planlayacağız. Turizm sezonu beldelerde 45 güne kadar düştü. Bu nedenle, Bodrum yarımadasında kültür ve tarih turizmini öne çıkarıp, kongre turizmini hayata geçirmemiz gerekir. Sağlık, spor turizmine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Turizmcileri kendi kaderine bırakmayarak, Bodrum Belediyesi çatısı altında Turizm Tanıtma Şube Müdürlüğü’nü hayata geçireceğiz. İçmeler’deki tersane alanının eksikleri ile yüzleşip, geliştirmeye yönelik planlar yapıyoruz. Mavi yolculuğu her zaman destekleyeceğiz. Normal belediye hizmetlerinin ötesinde buradaki ticari hayatın gelişmesi, turizmin canlandırılması, tersanecilik sektörüne, denizciliğe sahip çıkılması ve bununla da paralel Bodrum yarımadasına özgü bölümlerin üniversite çatısı altında buraya açılması için bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından, Tosun, BESİAD üyelerinin seçim ve Bodrum ile ilgili sorularını yanıtladı. Kesinleşmiş meclis üyelerinin tanıtımları ile toplantı sona erdi.
Nilüfer KANDIRMIŞ / BODRUM, ()
FOTOĞRAF