DOKUZ Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu “Hidrojeolojik Modelleme Laboratuvarı' açıldı. Jeolojik, hidrojeolojik, jeotermal ve yer altı suyu akım modellemesine yönelik çalışmaların yapılacağı laboratuarın kurulma amacının, bilimsel ve eğitim çalışmaları yanında, sektörden gelen ihtiyaçlar doğrultusunda AR-GE çalışmalarını desteklemek olarak belirtildi.
Laboratuvar açılış törenine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, Torbalı Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Özer ve Kurucu Müdür Prof. Dr. Faruk Çalapkulu ile Torbalı Ticaret Odası üyeleri katıldı. Prof. Dr. Halil Köse, Torbalı Meslek Yüksekokulu’nun 1993 yılında kurulduğunu belirterek, “Okulumuz, Doğal Yapıtaşları Teknolojisi, Sondaj Teknolojisi, Geoteknik ve Endüstriyel Cam ve Seramik programlarında eğitim vermektedir. Deneyimli kadrosu ve bünyesinde bulunan laboratuvar ve arazi ekipmanları ile oldukça donanımlı bir alt yapıya sahip olan okulumuz, Sondaj Teknolojisi programı adı altında hidrojeolojik çalışmalara yönelik “Hidrojeolojik Modelleme Laboratuvarı’ ile başarılı çalışmalarına başarıyla devam edecektir” dedi.
Torbalı Kaymakamı Aydın Memük ilçede bulunan Torbalı Meslek Yüksekokulu’nun farklılık yaratmasının yanında, katkısı büyük bir değer olduğunu belirterek, “Torbalı Meslek Yüksekokulu’muzu fakülte, hatta üniversite yapalım. Şimdi hayal gibi görünebilir. Ancak hayaller olmadan fikirler hayata geçmez” dedi. Torbalı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sacit Özer ise, hem üniversite hem de Torbalı için önemli özellikler içeren bir laboratuvar kurduklarını belirterek, “Laboratuvarımız, günümüzün en önemli sorunlarından biri olan kuraklık için çalışmalar yapacak. Çünkü yer altı suyuna çok ihtiyacımız var. Türkiye, jeotermal enerji açısından zengin bir ülkedir. Çalışmalarımızla ülke için önemli hizmetler vereceğimize inanıyorum” dedi.
FOTOĞRAF