Tiyatro Kumpanyası, Yücel Erten tarafından Ahmet Say’ın öyküsünden uyarlanan, Fazıl Say’ın besteleriyle renklendirilen ve İstanbul sahnelerinde büyük ses getiren “7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" oyunun İzmir’de sahneye koyacak.
Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, masal tadında politik bir güldürü ile İzmir'deki tiyatro severler ile buluşuyor. İstanbul'da büyük ses getiren “7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar” adlı oyun, 3 Mart Pazartesi günü saat 20.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'nda izleyiciler ile buluşuyor. Oyunun biletleri, www.tiyatrokumpanyasi.com adresinden, Biletix'ten ve E.Ü.AKM Yunus Emre Salonu gişelerinden temin edilebiliyor.
Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli müzik yazarlarından ve edebiyatçılarından Ahmet Say’ın “İpek Halıya Ters Binen Kedi” öyküsünden usta tiyatro yönetmeni Yücel Erten tarafından tiyatroya uyarlanan oyun, dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın müzikleriyle sahnede hayat buluyor.
“7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar”, dini kendisine araç ederek ticareti hırsızlık ile bağdaştıran kurnaz ve dolandırıcı bir tüccarın öyküsü. Zamansız ve kurgusuz bir hikaye üzerinden hareket etse de, zaman zaman Türkiye’nin gündemine göndermelerde bulunan oyun, Tiyatro Kumpanyası kurucusu Kemal Kocatürk tarafından, “Ticaretin 7 bin yıllık serüvenine kahkahalarla eşlik edeceğimiz ibretlik bir masal” olarak tanımlanıyor.
İZMİR ()
foto