MANİSA Celal Bayar Üniversitesi ve Yeniden Bir Yaşam Derneği işbirliği ile düzenlenen el işi ve hediyelik eşya sergisi ziyarete açıldı. Yeniden Bir Yaşam Derneği’ne üye kadınların ve engelli çocukların yaptığı ürünlerin geliri engelliler için harcanacak.
Manisa’da CBÜ ve Yeniden Bir Yaşam Derneği işbirliği ile açılan el işi hediyelik eşya sergisi Manisalıların beğenisine sunuldu. Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi’nde açılan serginin kurdelesini Rektör Yardımcısı Süheyla Sürücüoğlu, Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Ahmet Yeşil, Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel ve engellilere yönelik eğitim veren İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan ve kadınlar kesti. Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, yaklaşık 50 kadının yaptığı el işi ürünlerin ve kente has hediyelik eşyaların sergilendiğini belirterek, “Kadın emeğini böyle tarihi bir yerde sergilemekten dolayı çok gururluyuz. Üreten kadınlar Manisa’nın hediyelik eşyalarına yeniden hayat verdiler. Unutulan değerleri ürettik ve burada sergiliyoruz” dedi.
Serginin üç gün boyunca açık olduğunu kaydeden Demirel, sergide engelli öğrencilerin yaptığı ürünlerin de sergilendiğini belirterek, gelirin engelli öğrencilere verileceğini söyledi. Demirel, Manisalıları tarihi mekanda sergilenen hediyelik eşyaları satın almaya davet etti.
Nermin UÇTU / MANİSA, () FOTOĞRAFLI