DENİZLİ Ticaret Odası’nın kentin en önemli sektörü olan tekstil sektöründe yenilik ve tasarımın geliştirilmesi için kurmayı planladığı Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi Projesi’nin fizibilite çalışmasına Güney Ege Kalkınma Ajansı Destek (GEKA) verdi. Ticaret Odası ve Pamukkale Üniversitesi Teknokent’in üç ay sürede yapacağı fizibilite çalışmasını GEKA finanse edecek. Destek projesini Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata imzaladı.
Denizli Ticaret Odası’nın kentin ihracatında yüzde 65 paya sahip lokomotif sektör tekstil ve konfeksiyonda yenilik ve tasarımın geliştirilmesi ve markalaşma için hayata geçirmeyi planladığı Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi Projesi’nin fizibilite çalışmalarına Güney Ege Kalkınma Ajansı destek verdi. GEKA’nın vereceği 81 bin lira destekle Ticaret Odası ve proje ortağı Pamukkale Üniversitesi Teknokent, Denizli, Aydın ve Muğla’da üç ay süreyle fizibilite çalışması yapacak. Fizibilite çalışması sonucuna göre kentte Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi kurulmasına karar verilecek.
Destek protokolünü Güney Ege Kalkınma Ajansı’nda düzenlenen törenle Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ve Ajans Genel Sekreteri Süleyman Alata imzaladı. Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer,” Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi projemiz ile merkezin kurulum fizibilitesi gerçekleştirilecektir. Böylece tekstil sektörü işletmelerine Ar-Ge ve yenilik alanında danışmanlık hizmeti sunacak merkezin hayata geçmesi için ilk adım atılmış olacak” dedi. GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, Denizli’nin lokomotifi tekstil sektöründe tasarım ve markalaşma süreçlerinde dönüşüm gerçekleştirerek katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde öncü olacak projeye ajans olarak destek vermekten mutluluk duyduklarını söyledi.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, () Fotoğraflı