Bayram tatili için yola çıkan sürücüler, yol çalışmasının arife gününde de devam ettirilmesine tepki gösterirken, emniyetin uyarısına rağmen çalışmaları sürdürüldüğü kaydedildi. Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler yollarda yoğunluğa neden oldu. Tekirdağ’da karayollarının ana güzergah üzerindeki 4 farklı noktada yol onarım, köprü yapım çalışmaları da eklenince sürücüler tek şeride düşen bölümlerde kuyruk oluşturdu. Karayolları ekiplerince bir süre önce başlatılan Yeniçiftlik ile Marmara Ereğlisi mevkiindeki köprü yapım çalışması Arife günü de sürdürüldü. Çalışmanın yapıldığı bölümlerdeki yollar tek şeride düşürüldü. Sürücülerin tepkisine neden çalışmalar aralıksız devam ederken, İstanbul’dan ailesiyle yola çıkan Hikmet Yılmaz, Gelibolu’ya gitmek için 07.00’de yola çıkmasına rağmen henüz Tekirdağ’ı geçemediğini söyledi. Karayollarının bayramda çalışmaya devam etmesine tepki gösteren Yılmaz, “İstanbul’dan geliyorum, Gelibolu’ya gideceğim.SABAH 07.00’de çıktım hala gideceğiz. Karayollarına soruyorum ben, bu çalışmalar hep yaza mı denk gelir? Bayram üzeri, her zaman bunları yaşıyoruz. Yıllardır gider, gelirim bu yaz döneminde, bayramda bu yollarda çalışmalar olur. Ya doğru dürüst yapılmıyor, yada başka bir art niyet var. Aklıma başka bir şey gelmiyor. İnsanlara yazıkö şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜLER TEPKİLİ

Malkara yolu Yazır mevkiinde otomobili yol kenarına çekerek dinlenen sürücülerden Arif Özsoy, ise çalışmalar nedeniyle trafikte ilerlemenin çok güç duruma geldiğini söyledi. Sabahın erken saatlerinde yola çıkmalarına rağmen Tekirdağ’ı bir türlü aşamadığını ifade eden Özsoy, şunları söyledi: “İstanbul’danSABAH 05.30 gibi ailemle Keşan’a gitmek için yola çıktık. Trafik yoğunluğundan dolayı burada mola vermek zorunda kaldık. Bahçelievler’den çıkmıştık, Tekirdağ girişindeki Yeniçiftlik ve Malkara yolundaki Bağlar mevkiinde tıkandık. Bizde yoğunluk nedeniyle mola verdik. Kaç saate gideceğimiz belli değil” dedi.

MALKARA’DA ÇALIŞMA VAR

Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısı’na giden Tekirdağ Malkara İlçesi D-110 karayolu da çalışması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşadı. Yol bakımı nedeniyle trafik akışı tek şeritten veriliyor. Bu nedenle İpsala Sınır Kapısı’na, Tekirdağ’da yazlıklarına, Marmara Denizi’ne kıyısı olan Şarköy İlçesi’ne ve Edirne’nin Keşan İlçesi’ne gidecek olanlar trafikte ilerlemekte güçlük çekiyor.

300 ARAÇ KUYRUKTA

Ramazan Bayramı tatillerini adalarda geçirmek isteyenler feribotların bulunduğu Tekirdağ limanı önünde 300 araçlık kuyruk oluşturdu. Feribotların adalara kalkacağı saatleri bekleyenler aşırı sıcaklar sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Tekirdağ’dan Avşa, Marmara Adası ve Karabiga adasına gitmek isteyenlerin liman önündeki bekleyişleri sürüyor.

EMNİYET UYARMIŞ

Ramazan Bayramı nedeniyle yollarda yoğunluk olacağını ön gören Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü, Karayolları çalışmaların bayram sonrası yapılması için uyardığı belirtildi. Ancak buna rağmen karayollarının en az 4 noktada çalışmalarını sürdürerek yolu tek şeride düşürdüğü bildirildi.