ANTALYA'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösteren 16 siyasi parti içinde tek kadın aday, Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) geldi. Zahide Songül Özata HDP adayı olarak seçimlere katılacak.

Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim yarışı CHP'de Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ak Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ve MHP'de eski emniyet genel müdürü Kemal Çelik arasında geçerken, İl Seçim Kurulu'nun açıkladığı listede Büyükşehir için 3 bağımsız aday çıktı. 16 siyasi parti aday gösterdi.

Demokratik Sol Parti'nin (DSP) Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Mücahit Gündoğdu oldu. Doğru Yol Partisi mali müşavir Sadık Çiloğlu'nu aday gösterirken, Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi'nin adayı turist rehberi Yavuz Melek oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tiyatro eğitmeni Özgür Bal, Halkın Kurtuluşu Partisi adayı olarak çıkarken, Büyük Birlik Partisi (BBP) avukat Hulusi Kızıltan'ı aday gösterdi.

Demokrat Parti, Büyükşehir adayı olarak işadamı Murat Cem Turan'ı Seçim Kurulu'na bildirirken, Millet Partisi şehir ve bölge planlamacısı Sadettin Gündüz'le Büyükşehir yarışına girme kararı aldı. Saadet Partisi'nin Büyükşehir adayı maden mühendisi Mehmet Fatih Tekin olurken, Hak ve Özgürlükler Partisi emekli Celal Yıldız'la seçimlere katılacak.

Liberal Demokrat Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak inşaat teknisyeni Mustafa Dilek'i aday gösterirken, Bağımsız Türkiye Partisi'nin adayı mimar Nazım Şahin oldu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkaran bir diğer parti Hak ve Eşitlik Partisi oldu. Partinin adayı turizmci Gültekin Selçuk.

Antalya'da 16 siyasi partinin aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tek kadın aday HDP'den geldi. HDP'nin adayı emekli Zahide Songül Özata oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Antalya'da üç isim de bağımsız aday olarak başvurdu. Havalandırma işçisi Rıza Özen, doktor Fahriye Yonca Ayas ve harita teknikeri Rauf Temel seçimlere bağımsız girecek. (FOTOĞRAFLI)