AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde taşeron olarak çalıştırılan işçiler, hastane önünde yaptıkları eylemde 5 talepte bulundu.

Dev Sağlık-İş Antalya Bölgesi Şube Başkanı Bekir Çivi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi A Blok önünde yaptığı açıklamada, “Emeğimizi çalanları, bizi görmezden gelenleri toplu sözleşme masasına çağırıyoruz" dedi. Hazırladıkları dosyaları önümüzdeki hafta hastane yönetimine ileterek, taleplerini bir kez daha paylaşacaklarını aktaran Bekir Çivi, şöyle konuştu:

“Taşeron sağlık işçileri asli ve sürekli işçilerdir. İş güvencesi istiyoruz. Ücretlerimiz açlık sınırının altında asgari ücrettir. Bütün işçilerin hakkı olan yılda iki ikramiye hakkı istiyoruz. Aylık toplu taşıma abonman ücreti kadar yol parası ve iş kanununda öngörülen yıllık izinlerimizi istiyoruz. SGK kayıtlarımızın gerçek biçimde sağlık işkolunda yapılmasını ve bu yolla gasp edilen sendika hakkımızı istiyoruz. Başta işçi sağlığı ve iş güvenliği kurulları olmak üzere yönetimde söz hakkı istiyoruz. Şimdi, bu temel taleplerimiz ve sendika hakkımız için mücadeleyi yükseltme zamanı. Bugün buradan ilan ediyoruz. Emeği, kimliği, beyanı, hakları yok sayılan tüm taşeron işçiler adına, bu 5 talep öncelikli ve asgari taleplerimizdir."

Açıklamanın ardından A Blok önünden ayrılan yaklaşık 100 kişi, 'Taşeron gidecek güvence gelecek' diye slogan attı. (FOTOĞRAFLI)