MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Taşer, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu esnaf odalarını ziyaret etti. Taşer, verilerin İzmir’de uyuşturucu kullanım oranın arttığını gösterdiğine dikkat çekti, bu konuda da çalışma yapacaklarını söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’yu ziyaret eden Murat Taşer, esnafın şehrin atar damarı olduğunu söyledi. Esnafın şehrin yaşayışına yön verdiğini vurgulayan Taşer, “Esnaflık geleneklerimiz ve değerlerimiz yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Eğer ekonomik anlamda bu esnafların bu yaşamını sürdürülebilir şekilde çaba sarf edilemez ise o zaman şehrin yaşamındaki çok önemli unsur kaybedilmiş olur. Biz olaya böyle bakıyoruz” dedi. MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise Başkan Zekeriya Mutlu’nun kendilerini güler yüzle karşıladığını söyledi.
Zekeriya Mutlu da “Esnaf teşkilatı olarak, MHP İl Başkanlığı ve diğer birimleriyle hem kentin sorunlarını çözümünde, hem de ülkenin sorunlarının çözümünde bugüne kadar işbirliği içerisinde çalıştık. Hem yerel yönetimlerde hem de merkezi yönetimde bugüne kadar esnaf teşkilatının herhangi bir sorununu aktardığımız zaman gerekli ilgi ve alakayı gördük. Katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Ardından beraberindeki heyetle birlikte İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Başkanı Hasan Küçükkurt’u ziyaret eden Taşer, Aziz Kocaoğlu ve Binali Yıldırım’ın birbirleriyle sürtüşme ve tartışma içinde olduklarını belirterek, “Varsın onlar gerginlik çıkaramaya devam etsinler, İzmir’in ve bizim kaybedecek bir saniye bile vaktimiz yok. Belediyecilik sadece bina ve yol yapmak değildir. İnsana yatırım yapmaktır, onu ayakta tutmak için sosyal projeler üretmek ve hayata geçirmektir. Bu konuda önceliğimiz geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizdir. Son verilere göre İzmir’de uyuşturucu kullanımı artmış ve kullanım yaşı düşmüştür. Bu çok vahim bir meseledir. Belediyecilik anlayışımız gereği uyuşturucuyla mücadeleyi sadece polisiye tedbirlere bırakamayız. Uyuşturucuyla mücadele birimlerimizi semtlere ve mahallelere kadar yaygınlaştıracak, her istenilen anda ulaşılabilir kılacağız. Geleceğimize çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız” dedi.
İZMİR ()
foto