KONAK Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Karaca Otel’de 6 Rotary Kulübü’nün ortak toplantısına katılarak kentle ilgili vizyonunu paylaştı.
Karşıyaka, Bostanlı, Çakabey, Çiğli, Mavişehir ve Balçova Rotary kulüplerinin düzenlediği haftalık toplantının konuğu Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan oldu. Rotary kulüplerini, toplumun gelişimine katkı koyan önemli bir sivil toplum gücü olarak niteleyen Tartan, “İzmir vizyonu’ başlıklı konuşmasında, kentin kısır çekişmelerden sıyrılarak “Ekonomik yerel yönetim’ modeline geçmesi gerektiğini söyledi. Tartan, “İzmir lojistik, eğitim, kültür, sanat ve tarımda gerçek gücüne kavuşmalı” dedi.
İzmir’in “Sağlık turizminin başkenti’ kimliğini geliştirmesi gerektiğini dile getiren Tartan tarım konusunda, “Ekonomik tarım konusunda yeni modeller hayata geçirilmeli. Bu kent 5 milyon dolarlık kaynak demek. Bunun için yurt dışına 20-50 metrekare toprak kiralamaları yapılmalı” dedi. EXPO’ya da değinen Tartan, “İki kez neden yenilgiye uğradık? Sorumluları kimler? Neler yapıldı, sorunlar ne? İzmir EXPO’yu doğru sorgulamazsa gelecekte de benzer sıkıntılar yaşar” diye konuştu.
İzmir için yenilikçi olmak gerektiğini dile getiren Başkan Tartan şunları söyledi:
“İzmir kaderi değiştiren kentti, şimdi kaderine razı olan bir kent görünümünde. Bu aydınlık İzmir’e yakışmıyor. Yine İzmir hep değişime önderlik eden bir kentti, şimdi statükonun başkenti. Bu kimlikten sıyrılmalı. Bu yüzden de kent yönetimi artık biraz gençleşmeli.”
Tartışmalara da son verilmesi gerektiğini söyleyen Tartan, “İzmir devletten 7 milyar dolar aldı, vergi olarak 20 milyar verdi. Şu kadar yatırım yapıldı, bu kadar yatırım yapıldı. İzmir artık bu kısır çekişmelerden bıktı. Ben heyecan veren projeler istiyorum. Ekonomik yerel yönetim modeli istiyorum. Çocuklarımız İzmir’den kaçmasın istiyorum. Biz gelen ağam giden paşam dedikçe İzmir güç kaybedecek. Çocuklarımız buradan gidecek. Göçle onbinler gelecek. İzmir, İzmir olmaktan çıkacak” diye konuştu.
Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Yasemin Reşitoğlu, “Başkan Tartan farklı ve başarılı vizyonuyla kente önemli katkılar koyan, takdir ettiğimiz bir yerel yönetici. Sivil toplum kuruluşlarına verdiği destek ve değer için de kendisine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. Toplantıda Reşitoğlu, Başkan Tartan’a Ege Orman Vakfı’nın “Doğa dostu’ sertifikasını verdi. Reşitoğlu, “Gelecek kuşaklar orman yok demesin diye Başkan Tartan adına 60 fidan diktik ve sertifikasını Başkan Tartan’a sunduk” diye konuştu.
FOTOĞRAF