DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, CHP’den istifa ederek kendi partilerinden Konak adaylığını açıklayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a, DSP rozeti taktı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a partilerine katıldığı için “Holgeldin” diyen DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, “Birileri halkın iradesine ipotek koyarak, o iradeyi şahsi iradeleri haline getiriyor. Demokratik Sol Parti’nin siyasi hayatta kalma iddiası, siyasi çabalarını sürdürme iddiası işte bu çerçevede halkın iradesinin öne çıkma hamlesidir. Konak Belediye Başkanımız partimizde iki dönem milletvekilliği ve bakanlık yapmış önemli bir siyaset adamı. Hem İzmir’e hem de Konak ilçemize çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. DSP halkın yanında yer almak isteyenlerin yeridir” dedi.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’de birleştirici güç olmaya devam edeceğini belirterek, 12 yıl sonra DSP bayrağı altında seçimlere girmenin onurunu yaşadığını söyledi. Başkan Tartan DSP rozeti takılırken yaptığı açıklamada, vatandaşın hakkını hukukunu savunmak zorunda olduğunu söyledi. İzmir’de siyasi bir bölünme yaşanmadığını, birleştirici bir yapının ortaya çıktığını vurgulayan Başkan Tartan, “Ben seçime girmediğim zaman Konak bir kayıp içine girecek, çünkü insanlar oy veremeyecek. İçimizdeki Atatürk sevgisi, Cumhuriyet değerleriyle yola çıkıyoruz. Bölen, kaybeden olmamak gerekiyor. Biz kaybedenler değil kazananlar kulübünde olalım. Ben olmazsam İzmir gerçekten bölünecek. Ben, İzmir’in kalbi Konak’ta Atatürk düşmanlarına karşı bir güvence olarak çıktım. Siyasetçiler seçimi, devlet adamları geleceği düşünür. Ben geleceği düşünüyorum. Bölmüyorum, birleştiriyorum” dedi.
FOTOĞRAF