KONAK Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Fen İşleri, Temizlik İşleri çalışanları ve memur personel ile yaptığı toplantılarda, CHP’den ayrılarak DSP’den Konak Belediye Başkanlığı adaylığına geçiş sürecini anlattı. Her zaman açık ve şeffaf olduğunun ifade eden Başkan Tartan, yol ayrımına geldiğini ve bunu ilk ağızdan çalışanlarla paylaşmak istediğini söyledi.
Konak Belediye Başkanı ve DSP Konak adayı Dr. Hakan Tartan 5 yılın rüzgar gibi geçtiğini ve başarılı bir 5 yıl geçirdiklerini söyleyerek, 3 kez yılın en başarılı belediye başkanı seçilmesinde, çeşitli ödüller almasında katkıları olduğunu belirttiği tüm çalışanlara teşekkür etti. Kısa bir değerlendirme yapan Tartan, “Kubbede bir hoş seda bıraktığımızı düşünüyorum” dedi. CHP’den ayrılmasının nedenlerini ise şöyle açıkladı:
“Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmayınca, Konak ilçenin doğal Belediye Başkan adayıyım. Konak’la ilgili olarak da CHP Genel Başkanı başta olmak üzere parti üst düzey yöneticilerinin açıklamaları oldu; anket yapılacağı ve sonucuna göre değerlendirme yapılacağı, bir oy bile fazla getirenin aday olacağı söylendi. Konak Belediye Başkanı olarak benim açıklanacağıma yönelik kamuoyunda bir eğilim oluştu. Güle oynaya seçime gidecektik. Fakat bir fırtına esti ve tam olarak bilemediğim ama tahmin ettiğim nedenlerden dolayı aday gösterilmedim. Aday gösterilmediğim gün de şimdi de kırgın değilim. Cumhuriyet Halk Partisi ile hiçbir hesabım yok. Ben bu partinin 1979’da gençlik kolları başkanıyım. 1992’de CHP’yi kurdum, 21 ilçeyi ben gezdim, kurucusuyum, il başkanvekilliği yaptım.”
Gerçekleştirilen aday açıklamalarının ardından 4 gün beklediğini ve bir kişinin bile arayıp bilgi vermediğini ve teşekkür etmediğini söyleyen Başkan Tartan şöyle devam etti:
“5 yıl hizmet verdiniz, size teşekkür ederiz denilmedi. “Aziz Kocaoğlu seni istemiyor veya şu seni istemiyor’ diyerek bir gerekçe ortaya konulmasını ve teşekkür edilmesini bekledik. Bu tavır benim alışık olmadığım bir tavır, yadırgadım. Aday olmadan, döneklik yakıştırması yapılmadı. Bu hoşuma gitmedi, etik değildi. Bunlar yaşamın içinde olan şeyler diyerek bunu da geçtim ama Atatürk, Türk Bayrağı ve Atatürk rozeti tartışması başladı. Buna da duyarsız kalamazdım. Atatürk rozetinin siyasal simge haline getirilen türbanla eşdeğer tutulmasına sessiz kalamazdım. Alsancak teferruat dendi, bu da bana rahatsızlık verdi. Atatürk’e bağlılığı, laik Cumhuriyet ilkeleri ve Türk Bayrağı’nın tartışılması da beni rahatsız etti. Kimse de bana bir şey söylemeyince doğal olarak gereğini, bana yakışanı yaparak istifa ettim. Cumhuriyet Halk Partisi yeniden dizayn ediliyor. Burayı Sezgin Tanrukulu dizayn ediyor. Benim aklıma bir rant, bir mafya paylaşımını getirdi.”
Mustafa Sarıgül, Yılmaz Büyükerşen gibi başarılı isimlerin geçmiş yıllarda DSP’ye geçerek birkaç dönem başkanlık yaptıklarını hatırlatan Başkan Tartan, “ Şimdi bu isimler partinin yıldızı insanlar. Ben hiçbir yerde olmam belki ama Atatürk’ü, ilkeleri ve Türk Bayrağı’nı savunmaya devam ederim. Çünkü onlar bizim vazgeçilmezimiz. Benim ayrılış nedenlerim bunlar” dedi.
Tartan, işçi, memur ve tüm çalışanlarına en iyi maaşı, en yüksek artışları verdiğini ifade ederek, güven esasıyla çalıştığını söyledi. Tartan, “AKP yüzde 20, ben Konak’ta yüzde 65 görünüyorum, bizi bölmek için çıkartılan aday da olsa olsa yüzde 10-15 oy alır. Biz yine en az yüzde 50-55 ile seçiliriz. 2009’da yüzde 37 ile seçilmiştik. Ama o kadar inmeyiz. Birleştirici, dost tavrımla çalışmalarıma devam edeceğim. Hz. Ali “Haksızlığa direnç göstermezsen, önce hakkını sonra şerefini kaybedersin’ demiş. Biz ne hakkımız, ne şerefimizi bugüne kadar kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz. 1 Nisan itibarıyla görüşeceğimizi umuyorum” dedi.
(AÖ)
FOTOĞRAF