AFYONKARAHİSAR Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı' çerçevesinde, tarıma dayalı ekonomik yatırımların başvuru süresinin 11 Şubat'a kadar uzatıldığını söyledi.

Tarıma dayalı yatırım yapmak isteyenlerin projelerini bu süre zarfında hazırlayıp sunmaları gerektiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, başvuru süresinde son günün 11 Şubat 2014 olduğunu açıkladı. Başvuru süresinin uzatılarak daha çok çiftçinin destekten yararlanmasının hedeflendiğini anlatan Arap, "Tarımsal sanayi yatırımlarına uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımların başvuru süresi uzatılmış olup, 'yeni tesis, yarım kalmış tesis veya faal tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilemesine yönelik olarak, gerçek kişilere 150 bin TL, şirketlere ve tarımsal amaçlı kooperatiflere 400 bin TL karşılıksız destek verilecek" dedi.

Yatırımcıların başvuru süresinin uzatılmasını iyi değerlendirmesini isteyen Arap, yatırımcıların proje tekliflerini Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teslim etmeleri gerektiğini hatırlattı. (FOTOĞRAFLI)