MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, VOB’un kapatılması ve Kemalpaşa Organiza Sanayi Bölgesi içinde ortaya çıkan mozaiklerin taşınması kararlarını TBMM’ye taşıdı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.
İzmir’de bir marketler zincinirin Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki arsasımda 2012 yılında ortaya çıkan tarihi yapılan ve mozaiklerin taşınacağı, burasının 1. derece SİT kapsamından çıkarılıp 3. dereye düşürüleceği haberlerine MHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu tepki gösterdi. TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Tanrıkulu, “1. Derece SİT alanında bulunan, hiçbir inşaat faaliyetine izin verilmeyecek araziden çıkan tarihsel hazinemiz menfaatler uğruna heba edilmek istenmiştir. Olayın kamuoyuna yansımasından sonra, kültür ve tarihi mirasımızı korumakla görevli anılan Bakanlıktan hiçbir açıklama gelmemesi ise düşündürücüdür. İzmir’e hem ekonomik, hem de tarih ve kültür mirası bakımından zararlara yol açanlar; yerel seçimler dolayısıyla hamasi vaatlerde bulunmaya devam etseler de, öncelikle aldıkları bu haksız ve hukuksuz kararların olumsuz sonuçlarını İzmirlilere anlatmalıdırlar. Sebep oldukları İzmir’in değer kayıplarının nasıl telafi edileceğini açıklamalıdırlar” dedi.
İzmir’in Ak Parti’nin kararıyla VOB’u da kaybettiğini hatırlatan Tanrıkulu, “Böylesine güzide bir kuruluşu kapatarak, İzmir’e darbe vuran iktidar halen İzmir’e aynı seviyede ticari faaliyet kazandıramamıştır. Üreticilerimiz hem tarımsal, hem de hayvansal ürünlerini eskisi gibi değerlendirememekte, dünya ile bağlantıları adeta kesilmiş durumdadır.Bu bakımdan İzmirlilere, kentlerinden sökülüp alınan değerleri geri kazandırabilmek için TBMM’deki faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Çünkü İzmir; 11 yıldır layık olduğu ve hak ettiği değeri bu iktidardan alamamıştır” dedi.
Tanrıkulu TBMM’yi verdiği dilekçede Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması isteğiyle hem VOB hem de Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki SİT alanıyla ilgili sorular yöneltti.
İZMİR ()
foto