MUĞLA’nın Milas ilçesindeki Milas Süt Üreticileri Birliği, eğitim faaliyetlerinin yanısıra numune dağıtımında kullanılmak üzere iki yeni hizmet aracı satın aldı.
Milas’ta süt üretimi yapan köylülerin birliği olan Milas Süt Üreticileri Birliği’ne iki yeni hizmet aracı satın alındı. Araçların tanıtımı Milas - Bodrum karayolunun 6’ncı kilometresinde bulunan Koru Sanayi Sitesi’nde yer alan Süt Toplama Merkezi önünde yapıldı.
Alınan araçlar ve kullanılacak alanlar ile ilgili bilgi veren Milas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, araçlardan birini ’Tanıtım ve Eğitim Hizmet Aracı’ olarak diğerini ise ’Numune Aracı’ olarak kullanacaklarını bildirdi. Tanıtım ve hizmet içi eğitim çalışmalarına katılamayan üyelerin ulaşımının sağlanacağını söyleyen Gezgin, “Hemen hemen her gün bir köyümüze giderek bölge pazarlarında vatandaşlara ulaşılacak. Hayvan sağlığıyla, yem bitkileriyle ilgili, gelişen teknoloji, yeni çıkan makine ve aletler hakkında bilgiler aktarılacak. Üreticinin de sorunları yerinde incelenecek. Numune aracı ile sütler kontrol altına alınacak. Sorunun yaşandığı köylerden alınan numuneler Koru Sanayi Sitesi’nde yer alan Süt Toplama Merkezi’ne getirilerek buradaki laboratuarımızda incelenecek” dedi.
Birliğin 2525 üyesi bulunduğunu ifade eden Gezgin, iki hizmet aracının toplam 90 bin TL’ye alındığını söyleyerek hizmet araç sayısının 7’ye ulaştığını kaydetti.
Oktay ÇAYIRLI / MİLAS, () Fotoğraflı