ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’ne bağlı Sarıot Köyü’nde, çıkan yangında tek katlı bir evd kullanılmaz hale geldi. Köylülerin şebeke suyunun kesik olması nedeniyle müdahale edemediği için büyüyen yangın, itfaiye ekipleri tarafından diğer evlere sıçramadan söndürüldü.
Sarıot Köyü’ndeki, Cemali (60) ve Ümmühan Yalçın (55) çitfine ait evde, dün saat 20.00 sıralarında yangın ıktı. Elektrik kontağından çıktığı sanılan yangın kısa sürede tüm evi sardı. Köy meydanında, askerden dönen bir genç için düzenlenen yemekte olan Cemali-Ümmühan Yalçın çifti evlerinin bulunduğu bölgede alevlerin yükseldiği farketti. Dumanların yükseldiği yere doğru feryat ederek koşan çift, yanan evin kendilerininki olduğunu görünce şok oldu. Köylüler, yangına müdahale etmek istese de yıllardır su problemi yaşayan köyde kuraklık nedeniyle çeşmelerden şebeke suyu akmaması nedeniyle çaresiz kaldı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından su sıkılarak yaklaşık 45 dakikada söndürülürken ev kullanılmaz hale geldi. Cumali Yalçın, tüm eşyalarıyla birlikte bir yakınından ödünç aldığı 20 çeyrek altın ile 2 bin liranın da yandığını belirtip, “Kış günü ne yaparız” diye, dert yandı.
Sarıot Köyü Muhtarı Tuncay Kaya, yıllardır su problemi yaşadıklarını belirtip, “Bu sene havalar kurak gittiği için tamamen susuz kaldık. Depoda biriktirdiğimiz suyu haftada bir veya 2 kez şebekeye vererek su ihtiyacımızı karşılıyoruz” dedi.
Fatih DALDAL / BAYRAMİÇ, () Fotoğraflı