İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş., çıktığı ihale ile 3 yıl süreyle İzmir Körfezi’nde sefer yapacak, Mavi Körfez araba vapurunu 5 Şubat’ta hizmete almayı planlıyor.
Büyükşehir Belediyesi, kentteki deniz ulaşımının geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ A.Ş çıktığı ihale ile 3 yıl süreyle İzmir Körfezi’nde sefer yapacak, Mavi Körfez araba vapurunu 5 Şubat’ta hizmete almayı planlıyor. Gelibolu tersanesi ile kira sözleşmesi imzalayan İZDENİZ A.Ş yetkilileri, yeni inşa edilen Mavi Körfez araba vapurunun sertifikalarının tamamlanmasının ardından Şubat ayı başında Bostanlı-Üçkuyular hattında çalışmaya başlayacağını belirtti. Yeni araba vapuru 350 kişi ve 55 araç taşıma kapasitesine sahip ve 12 knot hızında.
EMİNÖNÜ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Öte yandan geçen 10 Ocak tarihinde arıza nedeniyle seferden çekilen Eminönü araba vapurunun bakım çalışmaları sürüyor. Arızanın giderilebilmesi için geminin havuzlanması gerektiğini belirten İZDENİZ yetkilileri, İzmir Askeri Tersanesi bünyesindeki havuzun hasar görmesi nedeniyle bölge içindeki diğer tesislerden yararlanma konusunda görüşmelerin sürdürüldüğünü belirtti. Yeni araba vapurunun gelmesi ve Eminönü araba vapurunun onarımının gerçekleştirilmesi ile seferlerin sıklaşarak düzene gireceği açıklandı.
FOTOĞRAF