İZMİR Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, sualtı fotoğrafçılığı branşını da kurdu. Bu anada Türkiye’nin en önemli isimlerinden Bülent Şelli de kulübün bünyesine katıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyespor’un bu yıl faaliyete açtığı sualtı fotoğrafçılığı şubesinde Bülent Şelli da lisanslı sporcu olarak görev yapmaya başladı. Çok sayıda yarışmada dereceleri bulunan 39 yaşındaki sualtı fotoğrafçısı, Şelli, çocukluğunda izlediği Kaptan Cousteau belgesellerinin peşinde koşarak, 1996 yılında tüplü dalışa başladığını söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sualtı Topluluğu’nun kurucuları arasında yeralan Şelli dah asonra sualtı fotoğrafçılığına yöneldi. Asıl mesleği spikerlik olmasına rağmen Şelli’nin sualtı fotoğrafçılığı, kendisini 2009 yılında İmbat Sualtı Görüntüleme Merkezi’ni kurmaya kadar götürdü. İzmir Sanat, Atatürk Kültür Merkezi ve Çetin Emeç Sanat Galerisi gibi mekanlarda gerçekleşen karma sergilere katıldı. Dünyaca ünlü markalar kendisine sponsor oldu. İlk kişisel sualtı fotoğraf sergisini ise 17 Nisan 2013’te İzmir Sanat Galerisi’nde açtı.
Sualtı fotoğrafçılığının kendisi için büyük bir tutku olduğunu, teknoloji ile birlikte çok hızlı bir değişim ve gelişime uğradığını söyleyen Şelli, İzmir Büyükşehir Belediyespor'a sualtı fotoğrafçılığına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. İzmir’de birçok insanın sualtındaki güzelliklere hayran olduğunu ancak nereden başlayacakları hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını vurgulayan Şelli, “Sualtında fotoğraf çekmek göründüğü kadar zor değil. Büyük keyif veren bir sporla uğraşmak, insanı başka bir dünyaya sürüklüyor. Bu işe ilgi duyan herkese yardımcı olmaya hazırız” dedi.
İZMİR ()
FOTOĞRAF