KARABAĞLAR Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Anadolu Kültürünü, Sanatını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (ASDER) ile işbirliği içerisinde dokuz farklı sanat dalında seminer ve eğitim programları düzenledi. Kadınların büyük ilgi gösterdiği su kabağı süslemesi derslerinde birbirinden güzel eserler ortaya çıktı.
Programda yer alan ilk sanat dalı su kabağı süslemesi oldu. Dokuz hafta süren sanat semineri ve eğitimlerini ASDER Sanat Eğitmeni Mehmet Ağca verdi. Ağca, kursiyerlere katılan kadınlara su kabağı süslemenin tekniklerini uygulamalı anlattı. Karabağlarlı çok sayıda kadının katıldığı eğitimlerde kadınlar, su kabağını süsleyerek avize ve hediyelik eşyalar yapmayı öğrendiler. Hem el becerileri gelişen hem de sanatla stres atan kadınlar, eğitimlerden mutlu bir şekilde ayrıldı.
Kültür Müdürlüğü yetkilileri, ASDER’le ortaklaşa düzenlenen el sanatları eğitim programlarının, önümüzdeki günlerde farklı alanlarda da süreceğini bildirdi. Kursiyerlerin ortaya koyduğu eserlerin yılsonunda düzenlenecek bir etkinlikle sergileneceği belirtildi.
İZMİR, ()
FOTOĞRAF