YOZGAT'ın Sorgun ilçesinde emekli 60 yaşındaki Kamil Kaygısuz ile 28 yaşındaki Batuhan Yağcı adlı iki girişimci, güneş panelleri ve rüzgar türbininden faydalanarak kurdukları sistemle işyerlerinin elektrik ihtiyacını karşılıyor.
Sorgun'da 30 yıldır elektrik işiyle uğraşan girişimci Kamil Kaygısuz, İstanbul'da güneş panelleri ve rüzgar türbininden elektrik üretimini görmesi sonucu bu işe merak sardığını söyledi. Kaygısuz, "Sorgun'da 3 aylık çalışmamızın sonunda güneş ve rüzgardan enerji üretimini gerçekleştirdik. Güneş panelleri akülerimizi besliyor. Akülerden de inverter yoluyla 220 W yükselterek elektriğimizi üretiyoruz. Güneşin olmadığı zamanda rüzgar türbininden faydalanarak aküyü besliyoruz. Güneş ve rüzgarın olmadığı gün akülerimiz yaklaşık 3 gün elektrik ihtiyacımızı karşılıyor. Kurduğumuz bu sistem saatte 3 kw elektrik üretebiliyor. İstersek 10 katlı bir binaya bu sistemi kurabiliriz. Ürünlerimizin tamamı yerli olup, bu sistemin bize maliyeti 15 bin TL'ye maal oldu" dedi.
Batuhan Yağcı adlı girişimci ise kendi elektriklerini üreterek CEDAŞ'ın elektriğine ihtiyaç duymadıklarını söyledi. Çevredeki vatandaşlar da yapılan sistemin desteklenmesi gerektiğini söylediler.

HY(AY) (FOTOĞRAFLI)