KÜTAHYA'nın Simav İlçesi’nde belediye tarafından işletilen 800 yataklı Eynal Kaplıcaları 2 haftalık sömestrde şifa ve tatil olanağını bir arada yaşamak isteyenlerde doldu taştı.
Eynal Kaplıcaları İşletme Müdürü Cemil Baybuk, sömestr tatilini fırsata dönüştürmek isteyenlerin rezervasyonları günler öncesinden yaptırdığını söyledi. Konuklar için restoranlarında müzikli eğlence programları düzenleyeceklerini belirten Baybuk, “Yerin 700 metre altından gelen 162 derecelik şifalı sular romatizma, siyatik, lumbago, cilt ve deri hastalıkları, cinsel rahatsızlıklara iyi geliyor. Eynal Kaplıcaları tedavi edici özelliğinin yanı sıra son yılllarda konukarına sunduğu, sosyal ve kültürel anlamdaki hizmetleriyle Türkiye'de alternatif bir turizm yeri olarak gelişti. Ayrıca Simav ekonomisine rde canlılık getiriyor” diye konuştu.
Eynal Kaplıcaları’na Uşak’tan gelen Füsun Akçadoğan (56), “Tatil denilince bizim aklımıza burası geliyor. Tatil ve şifa ortamını birlikte yakalıyoruz. Yaz aylarında tekrar gelmek için rezervasyonlarımı şimdiden yaptırdım” dedi.
Mehmet YENEN / SİMAV, () FOTO