MANİSA’nın Soma ilçesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün devrettiği spor salonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 250 bin lira harcanarak Gençlik Merkezi’ne dönüştürülecek. .
Soma ilçesindeki Linyit Anadolu Lisesi’ne ait spor salonu, 27 Eylül 2013 tarihinde Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi. Devredilen spor salonunun gençlik merkezine dönüştürülmesi ve iç tefrişatının yapılması için Manisa Valisi Abdurrahman Savaş’ın da katıldığı yeni bir protokol imzalandı. Protokole Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, AK Parti’li Soma Belediye Başkanı Hasan Ergen ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik de katıldı.
Vali Savaş, 650 bin liraya yapılan spor salonunun yaklaşık 4,5 ay önce imzalanan protokol ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildiğini belirterek, “Böylece Soma ilçemizdeki gençlik merkezi ihtiyacına bir çözüm getirdik. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hazır bir bina kazanmış oldu. Soma Belediyesi tarafından yapılan spor salonunun gençlik merkezine çevrilmesi için, içeride tefrişatın yapılması gerekir. Bu işi de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 250 bin liraya yapacak. Yaklaşık 2 ay sürecek çalışma neticesinde gençlik merkezimiz faaliyete geçecek” dedi.
Açıklamanın ardından Vali Savaş ve beraberindekiler protokole imza attı.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () FOTOĞRAFLI