Oasis Alışveriş Merkezi tarafından sokak hayvanlarına destek amacıyla “Ev Siz’siniz” sloganıyla başlatılan proje kapsamında, ressam Hakan Derya Ömürlüoğlu, “Karabaş, Çomar ve Diğerleri” isimli sergi açtı.
Oasis Sanat Galerisi’ndeki sergide Ömürlüoğlu’nun fotorealist teknik ile kurupastel boya kullanarak yaptığı 32 köpek resmine yer verildi. Ömürlüoğlu’nun Turgutreis, Yalıkavak ve Bodrum Hayvan Barınakları’ndaki köpeklerden esinlenerek yaptığını belirttiği tablolara ilgi büyük oldu. Bazı hayvanseverlerin sergiyi gezmeye köpekleriyle gelmesi dikkati çekti.
Ressam Ömürlüoğlu, “Bodrum sokak hayvanlarına en çok sahip çıkan ve duyarlı olan bir kentimiz. 2010 yılında yerleştiğim ilçede sokak hayvanları ve bakıma muhtaç köpekler için sanatçı olarak benimde yapabileceğim bir şeyler olduğunu düşündüm ve bu çalışmayı yaptım. Sergideki eserlere ve buraya getirilen yuva sahibi sokak köpeklerine olan ilgi beni çok mutlu etti. Serginin ve projenin amacına ulaştığına inanıyorum” dedi. sergi 28 Şubat’a kadar gezilebelicek.
Öte yandan, hayvanseverlerin sergiye getirdiği 2 yaşındaki “Çiko” isimli sokak köpeği, Gümbet Lunapark İşletmecisi 52 yaşındaki Vedat Güzelküçük tarafından sahiplenildi.
Yaşar ANTER / BODRUM, () Fotoğraflı