BALIKESİR’in Sındırgı ilçesinde evlerde ve işyerlerinde kullanılan su fiyatına yüzde 50 indirim uygulanacak.
Sındırgı Belediyesi, evlerde ve işyerlerinde kullanılan su fiyatına yüzde 50 indirim uygulamak için karar aldı. CHP’li Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Emendere Köyü'nün Gömü civarında bulunan, 100 litre saniye kapasiteli kaynak ile Sındırgılıların Balıkesir'de en ucuz sudan yararlanacağını söyledi. Ertuğrul, Sındırgılıların, eskiden 1 tonu 1.85 TL olan suyu, 0.92 kuruşa kullanacağını açıkladı.
Uzun araştırmalar sonunda Emendere Köyü yakınlarında Gömü Mevkii'nde saniyede 100 litre su sağlayacak kaynağı bulduklarını ifade eden Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, “Su için yapılan değerlendirmeler olumlu sonuç verince, kaynağın Sındırgı'ya aktarılması için çalışmalar başlatıldı. Şubat ayı içinde yeni isale hattından Sındırgı'ya su akacak. Bu suyun şehre girmesiyle birlikte vatandaş suyu yüzde 50 ucuz kullanacak” dedi.
BALIKESİR’İN EN UCUZ SUYU
Karagür’den gelen içme ve kullanma suyu için, aylık 40-50 bin TL elektrik parası ödediklerini hatırlatan Başkan Özgür Ertuğrul, “Göreve başladığım ilk günlerde sorun için çare aradım. Sondajlar yapılması için talimat verdim. Sındırgı'ya Karagür ve Emendere'deki iki kaynaktan su gelmesine rağmen yetersiz kalıyordu. Geçtiğimiz aylarda Gömü civarında saniyede yüz litre kapasiteli su bulduk. Bu kaynaktan aldığımız suyu Emendere'den gelen isale hattına bağlama çalışmaları başladı ve son aşamaya geldi. İlçeye saniyede 160 litre su akacak. Durum böyle olunca, Karagür’den gelen su için ödediğimiz elektrik parasına ihtiyaç olmayacak. Ancak yaz aylarında sıkıntı olduğu durumlarda bu hat kullanılacak. Bu nedenle biz su fiyatlarını yüzde 50 indirme kararı aldık. Sındırgı Halkı Balıkesir'in en ucuz suyunu kullanacak” diye konuştu.
Necip KARATUNA / SINDIRGI, ()
Fotoğraflı