KÜTAHYA’nın enerji zengini ilçesi Simav da 16 bin konutun tamamını jeotermal ile ısıtarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefleyen belediye, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Geçtiğimiz hafta Değirmenciler Mahallesi’ndeki 500 konutu jeotermalle ısıtan belediye çalışmalarını şimdi de ilçenin yüksek kesimlerindeki Karşıyaka ve Cuma Mahalleri’ne kaydırdı. DP’li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan Yeşilova Mahallesi’nde devam eden jeotermal enerji çalışmalarının önümüzdeki birkaç gün içerisinde tamamlanıp, konut ve işyerlerinin jeotermal enerjiyle ısınacağını kaydetti.
Jeotermal enerji ile ısınma sevinci yaşama sırasının Yeşilova, Cuma ve Karşıyaka Mahalleleri’nde yaşayanlara geldiğini ifade eden Başkan Karahan, 5 yıl önce vatandaşa verdikleri sözlerin büyük bir kısmını yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Hedeflerinin Simav'ın 18 mahallesindeki 16 bin dolayındaki konutun tamamını jeotermal enerji ile ısıttıktan sonra Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek olduğuna vurgu yapan Başkan Karahan, hedefi yakalayabilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi.
Görevi devraldığı ilçede jeotermal enerjiyle ısınan mahalle sayısının bir elin parmakları kadar olduğunu, şimdi ise bu sayının 15'e yükseldiğini söyledi. Simav'ın sahip olduğu jeotermal enerjinin ilçenin tamamına yetecek kapasite olduğunu ifade eden Başkan Karahan, “Jeotermal enerji ile şehir ısıtma projemizi önceden belirlenen bir plan ve program kapsamında titizlikle sürdürüyoruz. Vakti saati geldiğinde vatandaşımızı jeotermal enerji ile ısıtıyoruz. Vatandaşlarımızdan biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. Görecekler. Çok kısa bir süre sonra ilçenin tamamı jeotermal enerji ile ısınacak. Türkiye adını tüm dünyaya duyuracak. Yeter ki sabırlı olalım” dedi.
Ekiplerin çalışmalarını bugünlerde ilçenin yüksek kesimlerinde yer alan Cuma ve Karşıyaka Mahalleleri’nde sürdürdüğüne vurgu yapan Başkan Karahan, bir başka ekibin de Yeşilova Mahallesi’ndeki konutlara bağlantı işiyle uğraştığını bildirdi. Yeşilova Mahallesinin büyük bölümünün önümüzdeki birkaç hafta içerisinde temiz, ucuz ve çevreci enerji jeotermale kavuşacağını ifade eden Başkan Karahan, “Kimse merak etmesin. TOKİ konutlarıyla Muradınlar Mahallesi’ndeki konutlarda jeotermal enerji ile ısınacak. Böylece Simav olarak bacalara veda edeceğiz. Vatandaşımız kirli hava solumayacak. Tertemiz bir havaya kavuşacak. İsten kirden pastan eser kalmayacak. Kadınlarımız, odun kömür kovalarından kurtulacak. Herkesin gurur duyduğu bir Simav artık hayal değil, çok yakınımızda” diye konuştu.
Mehmet YENEN / SİMAV, () Fotoğraflı