ANTALYA Halk Sağlığı Müdürü Dr. Murat Özdemir'in ziyaret ettiği KOAH hastaları, gizli düşman olarak tanımladıkları sigaradan pişmanlıklarını dile getirdi.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisi'nde yatan KOAH (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarını ziyarete Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir'in yanı sıra, Müdür Yardımcısı Dr. Selahattin Yüksel, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Bozdemir ve birim temsilcileri katıldı. Ziyarette hastalarla sohbet eden Dr. Özdemir, hastaların KOAH'ın en büyük sebebi olan sigara ile ilgili hikayelerini dinledi.

SİGARA GİZLİ DÜŞMAN

Genellikle çevre, arkadaş ve stresin etkisiyle sigaraya başladıklarını, içtikleri sigara yüzünden nefes almakta ve hareket etmekte zorluk çektiklerini ifade eden KOAH hastaları, sigarayı gizli bir düşman gibi nitelendirerek kendilerini yarım insan gibi hissettiklerini dile getirdi.

Sigara tiryakilerine de mesaj gönderen KOAH hastaları, "Gençliğimize güvenip sigaranın zararlarını bile bile uyarılara kulak asmadık. Şimdi oksijen hortumu vücudumuzun bir parçası oldu. Gençlere tavsiyemiz: İçmeyin şu zehri, kıymayın taze canınıza. İnsanın kendine ettiğini kimse etmezmiş" şeklinde konuştu. (FOTOĞRAFLI)