CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar, CHP Urla İlçe Başkanı Av. Yusuf Baratalı ve CHP’lilerle ilçe binasında bir araya gelerek teşekkür etti.
İlçe binasında partililere hitap eden Uyar, CHP’nin her kademesinde kendisine yardımcı olan, birlikte çalışan, sevincini paylaşan herkese teşekkür etti. İlçe başkanı Yusuf Baratalı, belediye başkanlığı için başvuran 9 aday adayının herbiri ile eşit mesafede çalıştıklarını, programlarına uymaya özen gösterdiklerini belirterek “Şu andan itibaren CHP Urla Belediye Başkan adayımız Sibel Uyar’dır. Seçim çalışmalarımız resmen başlamıştır” dedi. 2009 seçimlerinde yüzde 59 oy oranıyla seçim kazandıklarına vurgu yapan Baratalı, 2014 seçimlerinde taban hedeflerinin yüzde 60 olduğunu, her geçen gün çıtanın daha da yükseldiğini kaydetti. 2008 yılında bir kafede otururken kendisine mevcut durum için şikayette bulunan Sibel Uyar’a “Şikayetin bir parçası olacağına siyasete gir ve çözümün bir parçası ol” dediğini belirten Baratalı, bunun üzerine 2009 seçimlerinde 12. sıradan belediye meclisi adayı olan Uyar’ın istifalarla 9. sıraya yükseldiğini ve Urla Belediye Meclis Üyesi olduğunu sözlerine ekledi. Partliler Uyar’a “demir leblebi” lakabı takarak tezahüratta bulundu.
Sibel Uyar daha sonra Urla’da esnafı ziyaret etti, adaylığıyla ilgili tebrikleri kabul etti.
FOTOĞRAF - KUTU -
SİBEL UYAR KİMDİR?
Halen Urla Belediye Meclis Üyesi olan Sibel Uyar, Urla Belediye Başkanlığı için ilçedeki ilk kadın aday oldu. Çeşmealtı“nda 600 yıllık geçmişe sahip bir ailenin üyesi olan Sibel Uyar 1971’de Urla’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini İzmir Özel Türk Kolejinde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Kendisi gibi Urlalı Günay Uyar ile evli olan Sibel Uyar’ın lisede okuyan milli hentbolcu bir oğlu bulunuyor. İleri düzeyde İngilizce, orta derecede Almanca konuşabilen Uyar, Urla Çeşmealtı’nda kafe işletmeciliği yapıyor.