ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde Fatih Projesi kapsamında 6 okulda öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.



Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Fatih Projesi kapsamında öğretmenlere ve lise 1'inci sınıf öğrencilerine 1268 adet tablet bilgisayar verildi. Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki törene, Kaymakam Erol Rüstemoğlu, Milli Eğitim Müdür Halim İzgi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Kaymakam Erol Rüstemoğlu, "Teknoloji gelişiyor ve değişiyor. Şimdi her şey cep telefonlarına sığdırılabiliyor. Bunun hem olumlu hem de olumsuz yanları var. Olumsuz yanı vaktimizin çoğunu cep telefonunda geçiyor. Bu sosyal anlamda sosyal ilişkilerimizde sıkıntı yaratıyor. İçe kapanık hale geliyoruz" dedi.



Bunun sonucunda sosyal ilişkilere az zaman ayrıldığını anlatan Rüstemoğlu, "Ama bütün dünyanın cep telefonlarına sığması da bir kolaylık. Teknolojiye sahip olmak kadar asıl önemli olan onu kullanmak. Birçok şeyi okullarımızdan, öğretmenlerimizden bekliyoruz. Bu anlamda okullarımızın alt yapısını, eğitim araçlarını günümüz şartlarına uygun hala getirmek zorundayız. İletişimi araçlarını ve eğitim araçlarını kullanmak, bunların kullanılmasını öğretmek vazifemiz" dedi.



Proje kapsamında 6 lisedeki toplam 208 öğretmene tablet verildiğini kaydeden Rüstemoğlu, yine toplamda 1060 lise 1'inci sınıf öğrencisine de tablet bilgisayar verildiğini söyledi. Konuşmaların ardından Kaymakam Rüstemoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarları verdi. (FOTOĞRAFLI)